Modemin Local IP Değişip Duruyor..
-
airties rt 102 modem kullaniorm.(aldigim gune lanet olsun.2 portlu,(1 i usb , diğeri ethernet).Benim kullandigim pc usbden digeri ethernetten baglanior.Simdi sorun su, w3 oyun kurabilmek icin port yonlendirmem gerekior.NAT ayarlarinda portu acarken localip istior.Fakat her pcyi actigimda localip farkli.
ara sira 192.168.2.3 ara sira 192.168.2.2 oluyor.
Bunun sebebi ne ? yada napmaliyim?
-
telekomun snaa verdiği ipyi kullan.tharibat anasayfasında sağ altta yazar belki holi silerse ordan fln : whatismyip.com
tabi sekseninci portu yerel bi pcye yonlendirmediysen ...
-
yolbulucu bunu yazdı:
-----------------------------telekomun snaa verdiği ipyi kullan.tharibat anasayfasında sağ altta yazar belki holi silerse ordan fln : whatismyip.com
-----------------------------Tebrik ederim çok güzel bir yaklaşım konuya hakim olduğun belli =) zuahaha
Kardeş 2 farklı pc bağlıyosan mecburen ip leri değişcek yoksa ip çakışması olur önlemek istiyosan TCP/IP protokollerinde ıp yapılandırmasını el ile yap sen kendıne 2.2 ver diğer makineye 2.3 ver sorun düzelir.Veya modem arayüzünden ip atamalrından yap kal sağlıcakla...
-
blutarm bunu yazdı:
-----------------------------
yolbulucu bunu yazdı:
-----------------------------telekomun snaa verdiği ipyi kullan.tharibat anasayfasında sağ altta yazar belki holi silerse ordan fln : whatismyip.com
-----------------------------Tebrik ederim çok güzel bir yaklaşım konuya hakim olduğun belli =) zuahaha
Kardeş 2 farklı pc bağlıyosan mecburen ip leri değişcek yoksa ip çakışması olur önlemek istiyosan TCP/IP protokollerinde ıp yapılandırmasını el ile yap sen kendıne 2.2 ver diğer makineye 2.3 ver sorun düzelir.Veya modem arayüzünden ip atamalrından yap kal sağlıcakla...
-----------------------------birden cok makina varsa modem neden kendi ipsini değiştirsin ? clientlerin ipsini değiştirir ?
yada ben yanlışmu anladım lan :S ipsi değişen şey modem değilde pcmi ?
eğer pc ise dayı sne niye modeme sövüyon ?
eğer modemse diğer dayı sen niye beni aşağılamaya çalışıyosun ?
-
Kardeş sen yanlış anlamışındır..Aşağılamıyorum yanlıs anlama anladıysan kusura bakma özür dilerim.
Burda arkadaşın anlatmak istediği 2 pc var tek modem var usb ve ethernet 2 pcyede bağlı bunlar aralarında oyun oynamak istiyor port yonlendircek ama her pc açtıgında veya modemı kapatıp actıgında local ip değişiyor buda şundan dolayı pclerde otamatik ip al diyince modem 192.168.2.2 beya 192.168.2.3 gibi ip atıyor kendisi aslında kiralama süresi vardır ama en sağlamı bu durumlarda ip yapılandırılmasının el ile yapılması şimdi anlamışındır umarım :) -
blutarm bunu yazdı:
Kardeş sen yanlış anlamışındır..Aşağılamıyorum yanlıs anlama anladıysan kusura bakma özür dilerim.
Burda arkadaşın anlatmak istediği 2 pc var tek modem var usb ve ethernet 2 pcyede bağlı bunlar aralarında oyun oynamak istiyor port yonlendircek ama her pc açtıgında veya modemı kapatıp actıgında local ip değişiyor buda şundan dolayı pclerde otamatik ip al diyince modem 192.168.2.2 beya 192.168.2.3 gibi ip atıyor kendisi aslında kiralama süresi vardır ama en sağlamı bu durumlarda ip yapılandırılmasının el ile yapılması şimdi anlamışındır umarım :)
-----------------------------dostum ip yapılandırmasını elle yapılandırdığında modemin menüsünden dhcp serveri kapamazsan genelde nete giremezsin ... sadece ağa bağlanır durursun ...
-
Kardeş senin kafa başka yerlerde sen tcp/ip yapınlandırmasından ip adresine modemin ipsini ver alt ağ maskesinede 255.255.255.0 ver varsayılanada modemin kendi ağ geçidini ver bişey olmaz.Sadece ip yapılandırmıyacak bütün ayarlarını yapacak...
http://www.mcsetr.com/TCPIP/DHCP.html sen suraya az bak kal sağlıcakla -
yolbulucu bunu yazdı:
-----------------------------blutarm bunu yazdı:
Burda arkadaşın anlatmak istediği 2 pc var tek modem var usb ve ethernet 2 pcyede bağlı bunlar aralarında oyun oynamak istiyor port yonlendircek ama her pc açtıgında veya modemı kapatıp actıgında local ip değişiyor buda şundan dolayı pclerde otamatik ip al diyince modem 192.168.2.2 beya 192.168.2.3 gibi ip atıyor kendisi aslında kiralama süresi vardır ama en sağlamı bu durumlarda ip yapılandırılmasının el ile yapılması şimdi anlamışındır umarım :)
-----------------------------dostum ip yapılandırmasını elle yapılandırdığında modemin menüsünden dhcp serveri kapamazsan genelde nete giremezsin ... sadece ağa bağlanır durursun ...
Ne alkası var dostum,Ne yani DHCP Server aktifken ben MAnuel IP versem net'e çıkamazmıyım diyosun? Adamım,git,araştır,öğren,ondan sonra burada yorum yap.Bu konuda bilgi sahibi olmadığın belli.DHCP Server sadece Otomatik olarak atanmış pc lere Ip dağıtır,başka bir fonksiyonu yoktur.Yani Elle IP atarsan internet'e çıkamaz diye bir durum da olamaz.Lütfen bilgisi olmayan arkadaşlar yanlış anlatımlarda bulunmasın,bilmeyen arkadaşlar da yanlış bilgilerle boşuna vakit kaybetmemiş olur.kal sağlıcakla.