Monitör Çözünürlük Problemi
-
Vestel 17' crt bir monitörüm ve ekran kartım ati radeon x300 128 mb pcı express..
fakat monitörde en iyi çözünürlük 1024*768 olarak kullanabiliyorum degiştirdigim anda monitör bulanmaya başlıyor.
Vestel Monitörlerin driverları var mı?
Yoksa direk ekran kartı ayarlarımdan mı ayarlamam gereken bişiler var ?
-
hoca driverini kurduysan masaüstü özelliklerine gir ordan ayarlara gel ordan gelişmiş var altta oraya gir bağdaştırıcı kısmında tüm modlar listesi olması gerekli ordan 75 hertz yapmayı dene bakalım..
-
driverı yok sadece varsayılan monitör olarak görüyor!
-
club_hack bunu yazdı:
-----------------------------
driverı yok sadece varsayılan monitör olarak görüyor!
-----------------------------driverini nette bulup veya driver magic programı yardımıyla internetten otomatik indirip tanıtmalısın hocam..
-
Vestelin 17' monitör driveri yokki netde baktım yok bulamadım?
-
club_hack bunu yazdı:
-----------------------------
Vestelin 17' monitör driveri yokki netde baktım yok bulamadım?
-----------------------------driver magic programını denedin mi hocam..
-
denedim olmadı başka yoldan bunu nasıl hallederim ?
-
vestel bildiğin oem monitör. mesela çözünürlük artınca samsung monitör de blur yapar ama güzel bir blur olur. senin monitörü zorlama istersen gereken frekans değerlerini de vermeyebilir. mesela 1024x768 görüntüde 85 hz ayarlayamıyorsan günümüz standartlarında kurtarmayan bir monitördür. keza ekran kartının desteklemesi de önemli. önceden o çözünürlüklere çıkmışmıydın. zaten crt monitörde driver da kurtarmaz.
-
Selamlar...
Arkadaşım öncelikle şunu belirteyim, bilgisayarlarda görüntü almanızı sağlayan tek parça ekran kartıdır ve ekran kartının driverlarıdır. Hiçbir monitörün driver ı olmaz. Günümüzdeki bilgisayarlardaki bütün monitörler tak ve kullan tipte monitör olarak görünür.
Senin sorununa gelelim. Öncelikle çözünürlüğü değiştirdiğinde ekran gözünü rahatsız ediyorsa tazeleme hızını düşürmelisin. Yani, 85 hertz ise 70 veya 60 hertz e ayarlamalısın. Ama sen ekranın bulanıklaşıyor diyorsun. Bu durum, 1024x768 den daha büyük bir çözünürlüğe getirdiğinde monitörünün piksellerinin daha yüksek bir çözünürlüğü destekleyecek kadar fazla olmadığını gösterir. Bir monitörde daha fazla çözünürlük demek, monitörün o renkleri rahatlıkla göstermesi için 1024x768 in piksel sayısına göre daha fazla piksel olması gerek demektir.
Bunun yanı sıra, ekran kartın ATI Radeon x300, 128 MB. Aynı ekran kartını zamanında ben de kullandım. Fazla birşey bekleme ;)
Kolay gelsin.