Monitör Renk Ayarı [ Yardım ]
-
Bende Lg Flatron w2243s-pf monitör var.
Ayarlarını kurcaladım falan renk ayarlarında sRGB 6500K .............. 9300Kgibi ayarlar var. Biraz baktım nette kırmızımsı beyaz mavimsi beyaz vs. şimdi bu ne demek oluyor. neyi ne için ayarlamak lazım.
-
monitörün renk ayarlarını default olarak ayarla önce sonra Calibrize 2.0 indirip kolay bir şekilde yapabilirsin.
-
eski kafalı olduğum için monitörün modeline direk bakmadan diyordum ki elektriği kestikten sonra 30-45 bekle sonra monitoru aç ve tüpün ateşleme kısmının altındaki hizzada bulunan trimpotlarla oynayarak renk-boyut ayarı yapabilirsin.. baktım monitör lcd imiş.. kaldım öyle :) donanımsal olarak bu monitörlerde nasıl ayar yapılır bilen var mı acaba? konuyu dağıtma amacında değilim, varsa bilgisi olan öğrenmek isterim :)
-
yani benim merak ettiğim sRGB 6500k 9300k bu değerler ne için var hangisi neye hizmet ediyo yoksa bu da mı amerika oyunları falan :)
-
rgb birer renktir. red-green-blue. bahsettiğin 6500k 9300k ya da monitorun desteklediği bazı değerler de ya da srgb ile monitörün renk kalibrasyonunu yapıyorsun.. gözüne hangisi daha hoş geliyorsa o ayarı seçebilrisin
-
9300 daha rahat geliyor. fakat ne biliyim belkide psikolojiktir. cmylmz diyo ya bizim televizyon renkli al amg bizimki daha renkli diye :) benimki de o hesap olmasın :)
http://www.dailymotion.com/video/xjgr42_bizimkisi-daha-renkli-xdd_shortfilms
yunusdogan tarafından 06/Ağu/12 04:41 tarihinde düzenlenmiştir -
ingilizcen varsa hocam buradaki soruları falan bi oku :)
rahatlarsın.. hangisi uygunsan onu kullan. ben ekstradan göz yormasın diye f.lux isimli program kullanıyorum. oturduğum yerin koordinatını veriyorum o ekranın parlaklığını ayarlıyor. Daha doğrusu turuncu yapıyor. ilk gün alışamayabilirsin ama zamanla gözünün daha az yorulduğunu fark edersin. laptopta kullandım da normal monitörde de oluyor diye hatırlıyorum.. bi dene istersen. güneşin konumuna göre değer değişiyor