Monitör Tavsiye IPS Vs TN
-
Selam,
Yakın zamanda bilgisayar toplamayı düşünüyorum herşey tamam ama son olarak monitör ile ilgili seçim yapmam gerekecek. Bilgisayar donanımları yüklsetilebilir ya da yeni alınabilir ama monitörü daha uzun bir süre kullanacağım içim 1 kere seçim yapmam gerektiğini düşünüyorum. Forumlarda IPS vs TN karşılaştırmaları, tartışmaları mevcut ama her ikisinide öven de var seven de. IPS renk derinliği olarak ön plana çıkarken, TN ekranlar ekran yineleme hızı gibi özellikler ön plana çıkıyor. Tabi IPS ve TN innde kendi aralarında farklı teknolojilerini de olduğunu biliyorum, genel olarak oyun ve gerektiğinde film izlemek için hangisini tercih etmeliyim ? IPS olarak renk derinliği ve her açıdan aynı rengi vermesi cezbedici ama yineleme hızından dolayı oyunlarda göz zevkimi bozacak birşey ise TN bir monitör almayı düşünüyorum. Bütçeme uygun birşey baktığım için bu seçim gereksiz mi ? istediğimi alabilir miyim ?
Bu arada monitor tavsiyeside alabilirim. Fiyat olarak 400-500 arası 21-23 inç
dipnot : CRT monitor kullanıyorum
-
Gece açmıştım bir up
-
Hocam oyun için alıcaksan ms oranı falan önemliydi sanırım öyle hatırlıyorum . IPS ve TN nedir bilmediğimden
http://www.hepsiburada.com/liste/benq-rl2240he-215-1ms-analogdvihdmi-full-hd-led-gaming-monitor/productDetails.aspx?productId=bd802139&categoryId=1988&SKU=BD802139
0x656e tarafından 20/Oca/15 18:49 tarihinde düzenlenmiştir
Frekansı 60 hz miş acaba 100 hz lik ekran yokmu ki :/
Edit:100 hz ler çok pahalıymış yahu .
http://www.hepsiburada.com/liste/lg-23mp55hq-p-23-5ms-analoghdmi-full-hd-ips-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd800938&categoryId=1988&SKU=BD800938 -
Ips monitorler daha tam oturmadı halen referans ürünler piyasada. Bu yılın 2.çeyreğinde birkaç Ips monitor daha sürülecek piyasaya ama çoğu 4k destekli olduğundan fiyatları biraz tuzlu.
Şu an için Ips monitor tavsiye etmem açıkcası. Ayrıyetten oyunda oynayacağından tepkime süresi de dezavataj ips için.
-
Monitörü ilk aldığında çok yadırgayacaksın 1 ay sonra da alışacaksın. Bu nedenle seçimin ghosting yapmayan düzgün bir TN modelden yana olsun. CRT kullandığın için ilk monitör karşına gelince küfretme hiç bir şey CRTnin yerini tutmuyor.
Oyun ağırlıklıysan TN, Film ve Net ağırlıklıysan IPS al.
Ben şuan TN panel AOC 2461FWH 23.6 kullanıyorum. Ekran seçimi çok sıkıntılıdır direk şunu al diye tavsiye edemem ancak şuraya göz at fikrin olur zaten fazla bir model yok ortada o fiyatlarda http://forum.donanimhaber.com/m_61407655/tm.htm
-
Bunun siyahını kullanıyorum,
http://www.vatanbilgisayar.com/philips-27-274e5qhaw_00-genis-ekran-led-ips-monitor--beyaz.html
Çok çok memnunum.
Farklı marka ve modeller denedim ama bundan aldığım tadı vermerdi hiçbirisi.
Aynı modelin küçükleri de mevcut, tavsiye ederim.
-
hypnot1c bunu yazdı
Selam,
Yakın zamanda bilgisayar toplamayı düşünüyorum herşey tamam ama son olarak monitör ile ilgili seçim yapmam gerekecek. Bilgisayar donanımları yüklsetilebilir ya da yeni alınabilir ama monitörü daha uzun bir süre kullanacağım içim 1 kere seçim yapmam gerektiğini düşünüyorum. Forumlarda IPS vs TN karşılaştırmaları, tartışmaları mevcut ama her ikisinide öven de var seven de. IPS renk derinliği olarak ön plana çıkarken, TN ekranlar ekran yineleme hızı gibi özellikler ön plana çıkıyor. Tabi IPS ve TN innde kendi aralarında farklı teknolojilerini de olduğunu biliyorum, genel olarak oyun ve gerektiğinde film izlemek için hangisini tercih etmeliyim ? IPS olarak renk derinliği ve her açıdan aynı rengi vermesi cezbedici ama yineleme hızından dolayı oyunlarda göz zevkimi bozacak birşey ise TN bir monitör almayı düşünüyorum. Bütçeme uygun birşey baktığım için bu seçim gereksiz mi ? istediğimi alabilir miyim ?
http://www.dell.com/tr/p/dell-s2340l/pd
bu cihazı kullanıyorum bimekste görmüştüm diğer monitörler arasında farkettiriyor hemen kendini
1 kere bozuldu ekranda iz kalıyordu
aradım dell türkiyeyi dedim benim monitörde iz kalıyor rendigde kaydı
faturanın ve sorunun fotoğrafını gönderin dedi yolladım
akşama yolladıklarınızı incelelik bu hafta içinde yeni monitörünüz elinize ulaşır diye mail geldi
2 gün sonra kargocu eski monitörü aldı yenisini bıraktı
-
wert bunu yazdıhypnot1c bunu yazdı
Selam,
http://www.dell.com/tr/p/dell-s2340l/pd
bu cihazı kullanıyorum bimekste görmüştüm diğer monitörler arasında farkettiriyor hemen kendini
1 kere bozuldu ekranda iz kalıyordu
aradım dell türkiyeyi dedim benim monitörde iz kalıyor rendigde kaydı
faturanın ve sorunun fotoğrafını gönderin dedi yolladım
akşama yolladıklarınızı incelelik bu hafta içinde yeni monitörünüz elinize ulaşır diye mail geldi
2 gün sonra kargocu eski monitörü aldı yenisini bıraktı
Hocam biliyorum ben gönderiyorum zaten onları orda çalışıyorum belki ben bile göndermiş olabilirim :D tercihim dell den yana ama hangi model arasında kalmıştım. Cevaplar için teşekkürler daha çok oyun ağırlıklı olacağı için TN model den bir monitor alıcam.
-
Hocam gamer isen tn panel daha isabetli olur herhalde onlinefps oyun kasiyosan