Monitörün Işığı Yanmıyor.
-
sabah bir iki bilgisayara falan bakayım dedim. oturdum karşısına 5 dakka açılmasını bekliyom,sonra anladım ki monitörde bir sorun var
kasanın güç kablosunu falan taktım(kasanın güç kablosu ile monitörün girişleri uyumlu) taktığım prizi değiştirdim ama hala açılmıyor. ışığı da yanmıyor ışığı yanmadığına göre zannımca monitöre güç gitmiyor, işin garip yanı nasıl olduğu hakkında hiç bir fikrim yok dün uykulu halde kasayı hızlıca kapamak için güç kablosunu çekip kapamıştım o kadar.
ne bahtsız adamım ben ya bilgisayarlarımın başına gelmeyen kalmadı.
-
not:ekran kartına da baktım sorunsuz bir şekilde usülce çalışıyor kereta
-
Kasadaki hataların %90'ı ekrana görüntü gelmemesi ile sonuçlanır, Fakat kullanıcıların %90'ı bunu monitor bozuldu sanarlar, dolayısı ile gerçekten monitorun bozulup bozulmadığını test etmek gerekir.
Bu noktada ya kasayı başka bi monitore bağla, yada monitoru başka bir kasaya bağla.
Fakat monitoru fişe taktığında hiç bir ışık gelmiyor ise, en azından monitorun bozulduğunu söyleyebiliriz. (Kasadan görüntü almadığın için emin olmazsın malesef kasanın bozuk olup olmadığından ama muhtemelen sıkıntı yoktur)
Monitorun güç katmanında sıkıntı olabilir ya garantiye göndereceksin ya da bi monitorcuye yada yenisini alacaksın :)
Tüm ihtimalleri sıraladım :)
-
Yapılacak bişey yok gibi monitör tüplü mü lcd mi ?
-
monitörün ışığı yanıyormu hiç? yanıyorsa, görüntü gelmeme problemidir diye düşünüyorum bende. ama yok monitörün ışığı ne yaptımsa yanmıyor diyorsan, (açma kapama tuşuna bir kaç kez bastıktan sonra) monitörede sıkıntı vardır. power kartında zannmıca sıkıntı var. izmirdeysen hallederim.
-
abi ben bilgisayardan anlamayıp google a monitörüm açılmıyor yazan cahallardan değilim :D
ekran kartını çıkartım onboard denedim kasadan çıkarıp leptop ta denedim güç kablolarını değiştim vga ları değiştim.
monitörü pcden çıkarıp çalışıp çalışmadığını denedim. bi ara monitör düşümüştü 1 ay önce onla alakalı olabilirmi
bide lcd diydi hocam 500 $ da bi fiyatı vardı 22 inç :(
açtığım konuya bu dakkada bu kadar çok yorum geldi gözlerim yaşardı tarikat :( :(
c0nverse tarafından 16/Oca/14 19:46 tarihinde düzenlenmiştir -
az önce kendiliğnden açıldı niye böyle bi ibnelik yaptı ki bu bana mı küstü?