Monitörün Kendi Kendine Kapanması ?
-
Selamlar arkadaşlar;
Uzun süredir monitörüm kendi kendine kapanıyor düğme açık ama ekrana görüntü gelmiyo. Monitör düğmesinden kapatıp acıyorum görüntü geliyo sonra hemen gene kapanıyo ama düğmedeki ışık hep yanık sadece ekran görüntüsü gidiyo. Res attıgımda yada sürekli düğmeden kapatım açtıgımda şans eseri geliyo ekran geriye ama tiz bi ses çıkarıyo monitörden ekran gelince ve hiç susmuyo o ses çok kısık anca kulagımı dayadıgımda duyabiliyorum.
Format attım işe yaramadı kablolarlada oynadım bi çok kez gene bişe olmadı. Sizce sorun neyde olabilir ?
-
up
-
bi zamanlar tüplü vesteller o dedigini yapıodu..elle kapatıp açmak gerekiodu monitörü.. bi zaman sonra da monitör güm. soğuk lehime gönderioduk geliodu.. yani tahminimce senin monitör donanımsal gidicek sinyalleri verio.
soğuk lehim yaptı yapıcak. umarım daha ileri bi boyut problem çıkarmaz. yazılımsal oldugunu düşünmüorum. uyku modu yada sabit diskin belirli bi sürede kendini kapatması gibi bişe olsa mouse ile yada pc nin power tuşuna tek tıklaman ile açılması, uyanması yada
sistem sürdürülüyor gibi sana uyarılar vermesi gerek. kısaca monitörün güç problemi war.
(ek bilgi : aslında bu bi ek bilgi deil ek istekdir dikkat çeksin die ben uydurdum :D
keşke yardım istiyen yada soru soran ark.lar cevabı daha net almak için kaynak bilgi verse. arızalı olan sistem hakkında açıklayıcı olsa...ama yok işte o anki heycanmı başka bişeymi bilmiorum :D
sende bi örneksin buna . mönitörün nedir ne değildir hiç bi bilgi yok.. hava kaçırıorum aceba nerden gibi bi soru oldu bu :D
hadi kolay gelsin..
-
elektronik kartında temassızlık vardır. formatla falan olacak şey değil o. elektronikten anlıyosan sök bak sesin geldiği yerde atlama oluyodur orayı sabitlersin
-
Monitör hakkında ne gibi bilgi verebilirim ki sadece markası ve tipi aklıma geldi alttaki linkteki monitörden
http://www.pclabs.com.tr/reviews/monitor/philips/170x6fb/img/103_5187.jpg
ama çözümü buldum arkadaşın birisindede bu monitörden varmış aynı sorun ondada olmuş servise göndermiş transistörmü yada diyotmu ne parçasını değiştirmişler sonra düzelmiş aynı sorun bendede var büyük ihtimal
-
kaç yıldır kullnıyorsun?
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------
kaç yıldır kullnıyorsun?
-----------------------------4 yıl oldu hiç sorun cıkarmamıştı
-
benim monitörde de aynı sorun olmuştu açma kapama dügmesi sorunluydu, onu yaptılar. 20,30 lira almışlardı. tabi sende de sorun aynı mıdır bilmiym. fakat benim monitör açma kapama ışığı yanıp sönüyordu sende de durum aynı mı?
bir de şöyle bir durum da oldu. kasa çalışıyor fakat görüntü gelmiyor monitörün ışığı açık sorun yok. ekran kartını söküp tekrar taktığımda oluyordu. ne zaman sorun olsa bunu tekrarlıyordum. son denemede bu ekranı çıkartıp takma işlemi işe yaramadı. servise götürdüm ram'i yanmış dediler. ekran kartına etki ediyormuşmuş..
-
bak normalde böle arızalar herhangi bi parcanın üzerinde fazla ısınmasından dolayı oluo bunun sebebi bence kondanstörlerden biridir ama görmedende bi sey diemem formatla alakası yok onu kafadan söliyimde donanımsal bi arızayı yazılımla tamir edemezsin zaten
istiosan tamir edebilirim iletişim pm.
-
Benimki kendi kendine açılıyo ya... Fişini çekmeyi unutayım yatarken, 5 6 kere uyandırır gece... Kafanın dibinde "ÇOZZZZZUUUUURRRTTT" DİYe açılınca tabi çok korkuyo insan... =|aşkımda taşşak geçiyo zaten ben yataktan zıplayınca "faredir fare" diye =|
-
@olivetti
yanıp sönmüyor düğme açık ama ekran kendini kapatıyor sadece kapatıp açtıgımda görünüyo hemen gene kapanıyo öyle yani@the_behulder
fazla ısınmadanmı artık neden yaptıgını bilemiyorum fenalık gelmişti bu durumdan buraya konuyu açtım bakalım ne derler diye sonra ne vızıltı sesi kaldı ne birşey monitördede sorun yok gayet normal dünden beri bi sorun vermedi hayret ettim : ) ama tabi baktırmak lazım sonradan büyük bi problem cıkartmasın