folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Monster Notebook - Abra A5 V7.2 Ana Karti Sokmek

Monster Notebook - Abra A5 V7.2 Ana Karti Sokmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Bilgisayarin içinden tikirti geliyor diye içini açtim. Ekran menteşelerinin kasaya bağlanan yerlerindeki vida yuvalari kırılmış kopmuş. Kopan yuvalarda ki boşa dönen vidalari çikarayim derken klavyedeki bazi tuşların çalışmasini da bozduk. İçini actim baktım ana kartın tüm vidalari soksem bile tam olarak çıkaramiyorum. Sanırım oynarken ana karta baglanan klavye kablosunu oynattik onu takayim diyorum ama beceremedim. Bu ana kartı daha önce söken var mıdır bana bir yardimci olsa.

2 ay kadar önce servise göndermiştim. Fanlar değişecek dediler 350-500 lira arasi birşey istediler. Anlamadığım kisim bu fanlari cıkarıp 3 voltla denedim. Sorunsuz çalıştilar. Ama bilgisayari actigimda sadece 1 fan çalısıyor digeri calismiyor. Sebebi ne ola ki

https://i.hizliresim.com/VQBM3Z.jpg

https://i.hizliresim.com/nbyWOV.jpg

https://i.hizliresim.com/1p7gJj.jpg

https://i.hizliresim.com/LvGnbo.jpg

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam laptoplarin genelinde klavye on taraftan disleri cikartilarak sokulur ve altinda anakarti tutan ters yonde 1-2 vida daha olur. Senin durum da oyle olabilir.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Kadıköyde fanci var bitane benim monster fan bozuk tu çıkma fan aldım otuz liraya canavar gibi çalışıyo 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı

Hocam laptoplarin genelinde klavye on taraftan disleri cikartilarak sokulur ve altinda anakarti tutan ters yonde 1-2 vida daha olur. Senin durum da oyle olabilir.

@NmC Aynen hocam dediğin gibi çözdüm. Kabloyu çıkarmışız oynarken onu da taktım.

@yolbulucu hocam fanlarda bir sıkıntı yok aslında çünkü bilgisayarı turbo moda alınca ikisi de son hızda çalışıyor. Belki bir fan da ki hız ayarı yapan sensörü bozulmuştur bilmiyorum. Benim bilgisayarda iki tane fan var. Yer değiştirdim bakalım çalışcak mı? Bu fanların bir tanesi 48 dolarmış. Yurtiçinde var mı onu da bilmiyorum :D Belki de lehimde sıkıntı vardır. Monster saolsun bencillik yapıp schematicleri vermedikleri için, sıkıntı olursa servise göndericez mecbur.

ride or die..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Erkek

monster servisi beleşe çalışıyor genelde garantisi mi bitti hocam?

HACKEROKAN!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    GuArDiAn55 bunu yazdı

monster servisi beleşe çalışıyor genelde garantisi mi bitti hocam?

Aynen hocam garantisi bitti. Garantisiz çok para istiyorlar. Bakım ve servis ücretsiz diyorlar ama çokta düzgün bakmıyorlar. Macun yenileyip gönderiyorlar gibime geldi.

ride or die..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

servis güzel ancak 1 ay önce garantiden gelen ve her şeyi yenilendi denilen a5 v11.1 ürünümde yine saçma sapan ekran kaymaları ve fan problemleri oluşmaya başladı bile. Garantisi bittikten sonra kullanılır mı bilmiyorum. Çekilir çile değil

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    banneduser bunu yazdı
    NmC bunu yazdı

@NmC Aynen hocam dediğin gibi çözdüm. Kabloyu çıkarmışız oynarken onu da taktım.

@yolbulucu hocam fanlarda bir sıkıntı yok aslında çünkü bilgisayarı turbo moda alınca ikisi de son hızda çalışıyor. Belki bir fan da ki hız ayarı yapan sensörü bozulmuştur bilmiyorum. Benim bilgisayarda iki tane fan var. Yer değiştirdim bakalım çalışcak mı? Bu fanların bir tanesi 48 dolarmış. Yurtiçinde var mı onu da bilmiyorum :D Belki de lehimde sıkıntı vardır. Monster saolsun bencillik yapıp schematicleri vermedikleri için, sıkıntı olursa servise göndericez mecbur.

haci benim fan da orta hızda abuk subuk sesler çıkarıyodu ama fulle alınca sıkıntı olmuyodu.

monster servisi fanları set olarak değişiyo, bi fan bozuksa ikisini de değişiyo falan. bu çıkan fanları da kadıköyde bitane adam alıp satıyo falan. 48 dolar vermene gerek yok o adamdan alabilirsin. zaten sahibinden de bi milyon tane fan ilanı var adamın bulursun.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    Mutubilir bunu yazdı

servis güzel ancak 1 ay önce garantiden gelen ve her şeyi yenilendi denilen a5 v11.1 ürünümde yine saçma sapan ekran kaymaları ve fan problemleri oluşmaya başladı bile. Garantisi bittikten sonra kullanılır mı bilmiyorum. Çekilir çile değil

Hocam dediğin gibi. Kendileri anakartları ürettiriyorlar. Ama ne yazık ki Türk malı ürünlere ne zaman gönül rahatlığıyla güvenecez bilmiyorum. Bazen donanımda uyum problemleri olabiliyor. Benim kuzen de almıştı bir model. Bayağı sıkıntı çıkarıyordu.

@yolbulucu eyw hocam ona bakarım. Bu 48 dolar dediğim yurtdışı fiyatı aliexpress filan. Monster yine köklüyor fiyatı. Fanların yerini değiştirmek yetti sanki :) Anlamadığım bir şekilde, 30 dkya ısınan bilgiyar şuan tık yok. Eski haline döndü :)

ride or die..
Toplam Hit: 991 Toplam Mesaj: 9
monster notebook