Monster Notebook Ekranında Beyaz Ve Mor Leke Belirdi.
-
Merhaba Müridler,
Bu sabah Laptopu açtığımda Ekranda sanki parmakla basılmış gibi mor mürekkep lekesi, az üstünde beyaz renkli giderek kalınlaşan bir çizgi hemen onun altında ise yuvarlak şekilde 4-5 adet yan yana yuvarlak beyaz lekeler olduğunu gördüm. Bir gün öncesinde bu lekeler yoktu. ekrana hiçbir şekilde dokunmadım, hasar da vermedim. teknik servisi aradım ve bana kullanıcı tarafından verilen hasar olabilir gönder bakalım, dediler. neden böyle birşey durduk yere olduki? laptopu alalı 5 ay civarı bişey oldu göndersem garanti kapsamına girermi?
eğer garantiye girmez diyorsanız hiç yollamıycam. göndersem 20-30 günde ancak gelecek. Müridler tecrübelerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.
-
Ölü pixeldir büyük ihtimalle. O değilde ölü pixel deyince aklıma gelmişti aynı bu şekil Donanımhaber'dede böyle bir konu açılmıştı adama ekranın fotoğrafını yolla demişler adam screen shot alıp direk paylaşmıştı. :D
-
şuanda benim ekranın sol alt köşesinde de var Casper kullanıyorum..
Lupin tarafından 20/Kas/14 19:29 tarihinde düzenlenmiştir
1 yıl önce daha çoktu sağında solunda ortasında götürdüm mhlerine adam darbe dedi direk bende önceden testini falan yaptırmıştım.
istanbula yollanmasını istedim ölü pixel çıktı değiştirdiler ekranı ama yine çıkmaya başladı haliyle garantisi bitti göndermiyorum alıştım
onunla yaşamaya :)
google'da bak ölü pixel testi diye renk değiştirerek bakıyosun her renkte oradaysa falan belli oluyor.
sağından solundan yanlamasına bakınca ışık süzmesi yayan noktalar halindeyse ölü pixeldir.
ve ekranı yada bilgisayarı değiştirmek zorundalar garanti kapsamındaysa..
3ten yada 5ten fazlaysa firmalara göre değişiyor. -
ekranın kırılmış geçmiş olsun :)
-
Hocam Monster bilgisayarım yok ancak takip ettiğim kadarıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir teknik servisleri var ve çok kısa sürede arıza gideriyorlar diye biliyorum. Ölü pixel ise garanti kapsamında olması lazım...
-
swordfish bunu yazdı
laptopun durduk yere ekranı nasıl kırılsın hocam:D ayrıca ekranda en ufak bir çizik bile yok -
KarakartaL bunu yazdıswordfish bunu yazdı
laptopun durduk yere ekranı nasıl kırılsın hocam:D ayrıca ekranda en ufak bir çizik bile yokhocam lcd panel 8-9 plakadan olusuyor en üst kısım sağlamdır ama arada kalan kısımlar hassasıt üst plaka kırılmasa bile alt kısım çatlayabilir o zamanda likit kristal akar yani bizim bildiğimiz mürekkep akması...
durum duruken sıcak sogun dan bile çatlayabilir..
resmini çek koy tam olarak soylerım sana
-
kızamık