Motor Ve Aküden Anlayan Müridler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

2 yıllık bir kuba bluebird 50 lik motor var (ama fabrika çıkışı 90lık)

bu motorda 12V 7Ah akü var 

sıkıntı şu 20 günde bir akü zayıflıyor ve iyice zayıflayınca tabi marş basmamaya almamaya başlıyor.

her gün ortalama git gel 3 km kullanıyoruz motoru kısa mesafe markete git gel vb için

bu sorun ilk olmaya başladığında servise götürdüm dedim sürekli boşalıyor bişi yok dediler arada olur felan

şarj edip gönderdiler , yine aynısı olunca akü bitik dediler sıfır akü de aldım değişen bişi yok

bazı farklı motorcular ile görüştüm hepsi bu 50cc motorlarda bu sıkıntının olduğunu çözümün olmadığını çünkü 50cc motorların kendini şarj etmeye gücünün yetmediğini söylediler.

şimdi ben her 20 günde bir aküyü söküp şarj etmekten yoruldum evde akü şarj cihazım var ama bu olayın çözümü yokmu ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Motor işinden anlamam ama alternator döndüğünde elektrik üretir. Bi elektrikçi önce tesisatı kontrol etmeli, sorun yoksa alternatore bakmalı.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@headbanger bu konunun uzmanı. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Hocam bi yerde kaçak var sanırım, kabloları kontrol ettirin.

goo.gl/qBNZmW
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

Sigortadan kacak testi yapmalisiniz. Kacak yoksa alternator cikisini kontrol etmelisiniz. Oda iyiyse 12v 7ah akunun kalitelisini almalisin

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Kacak yoksa dedigi gibi kendini şarj edemiyodur

Ben eminim kaliteli akü aldığına

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Erkek

Kaçak vardır muhtemelen gövdeye, tesisatını kontrol ettir.

Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

2 yıllık bir kuba bluebird 50 lik motor var (ama fabrika çıkışı 90lık)

bu motorda 12V 7Ah akü var 

sıkıntı şu 20 günde bir akü zayıflıyor ve iyice zayıflayınca tabi marş basmamaya almamaya başlıyor.

her gün ortalama git gel 3 km kullanıyoruz motoru kısa mesafe markete git gel vb için

bu sorun ilk olmaya başladığında servise götürdüm dedim sürekli boşalıyor bişi yok dediler arada olur felan

şarj edip gönderdiler , yine aynısı olunca akü bitik dediler sıfır akü de aldım değişen bişi yok

bazı farklı motorcular ile görüştüm hepsi bu 50cc motorlarda bu sıkıntının olduğunu çözümün olmadığını çünkü 50cc motorların kendini şarj etmeye gücünün yetmediğini söylediler.

şimdi ben her 20 günde bir aküyü söküp şarj etmekten yoruldum evde akü şarj cihazım var ama bu olayın çözümü yokmu ?

Kuzen hem motorcu hemde elinde bundan var yarin haber vericem.

Ayvalıktayim yakınsan isen getır çözeriz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

az kullanıldığı için kendini şarj edecek zaman bulamıyor olabilir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

soğuklarda çabuk boşalıyor. bir de uzun yol yapman gerekiyor tam şarj olmuyor. bende de var rks sniper. yazları sorun yok kışın sabah ilk çalıştırmayı veya uzun durduğu zaman ayakla yapıyorum biraz bindikten sonra düğmeden çalışıyor. 2-3 km gitmek yetmiyor ama. sulu akü bunlar böyle. kuru akü daha iyi ama benim akü yerine sığmıyor. senin akü yerine uygun kuru akü varsa deneyebilirsin. Onun haricinde boşa akü alma hep aynı şey. babam da 3 defa akü aldı alma dedim. sıfır ilk aldığımda garantiden değiştirin dedim kaç gün oldu daha akü tırt kabul etmediler. tüketici hakem heyeti sayesinde bi tane gönderdiler sonra o da aynı. söylendiği gibi çare yok ayakla çalıştır 

örnek : Ttec 12V 7AH Base Bakımsız Kuru Akü Fiyatı - Taksit Seçenekleri

FiL3MAN tarafından 15/Eki/25 10:08 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

konjektör giriş ve çıkışlarını ölçmek lazım şarj dinamosu yada konjektörde arıza olabilir.

yunusozturk.com
Toplam Hit: 533 Toplam Mesaj: 11
şarj kuba akü bluebird