Motorsiklet Tutkunları İçin Teknikler... Yogun Karda Nasıl Kullanılır
-
malzemeler 1-bildigimiz çamaşır ipi 2-pompa
Arka lastigin havası bit miktar indirilir sonra çamaşır ipimiz lastige sık aralıklarla sarılır (arabalara takılan zincir mantıgı buradaki ile aynı) daha sonra havasını indirdigimiz lastige pompa ile tekrar hava basılırki çamaşır ipi lastigimizin dış yüzeyini iyice sarıp gerginleşsin... bir tane çamaşır ipi yetmiyor. ben iki tane kullandım... burada dikkat edecegimiz bir kaç husus var yokuş aşşagı giderken frenlere ne olursa olsun dokunmayın en küçük viteste komprasörle inin, düz yolda kar üstünde normal hızda giderken gaza biraz fazla asıldıgınızda yada debriyaj kavramasının dozunu kaçırdıgınızda göt atmaya başlıyor bu çok keyifli ama hemen toparlamayı başaramazsanız kontrolü kaybetmeye sebep olabiliyor...
Karda motorsiklet kullanmanın başlıca bir kaç avantajı var kesinlikle makinayı kontrol etmesini ögreniyorsunuz hakimiyeti benimsiyorsunuz, makinanın dinamiklerine aşina oldugunuz ve refleksleri kaptıgınız için normal diger günlerde yolda giderken kaygan yola baglı gelişen (çamur,ıslaklık, aşırı toz vs) herhangibir olaya karşı tepkiniz çok hızlı ve saglıklı oluyor... iyi eglenceler (:
-
hoca süpersin yauw :D
-
şimdi motorsikletle eve geldim, gerci kar durdu ama bir iki gün gideceğe benzemiyor, belki birinin işine yarar
up...
-
bi hoplatıyım tam zamanıdır :)