Mouse Movement
-
Bir proje yürütüyoruz bunun için siz c uzmanlarının desteğine ihtiyacım var. Temel olarak yapmamız gereken seri porttan gelen sayısal veriyi (float) okuyarak fareyi hareket ettirmek. Bu arada seriporttan veri sürekli gelecek. Bu veri çift kanallı yani bir dikey bir yatay koordinat verisi gelecek. Onu da 5 dikey 5 yatay olarak aktarmayı planlıyoruz. Modüler aritmetik ile o veriyi okuyabiliriz. Programlama altyapım var ama uzun zaman geçtiği için unuttum kısmen zaten fonksiyonları falan bilmiyorum mouse"u hareket ettirecek, döngü kuracağız do while gibi esc ile de bitirebiliriz. Asm ile halledilebilir sanırım. Veri okuma kısmı da kolay sayılır ama örneklendirme yapmanız çok makbule geçer. Onun dışında fare imlecini hareket ettirebilecek fonksiyonlara ihtiyacım var. Bu konuda her türlü yardıma açığım. Şimdiden teşekkürler konuyu okuyanlara.
Herkese kolay gelsin..
-
Kısacası mouse'u hareket edebileceğim fonksiyonlar nelerdir? Nasıl yapabilirim? Visual a gerek yok sanırım turbo c derleyicisiyle nasıl halledebilirim?
-
vb olsaydı elimden geldiğince yardım ederdim
-
Gereken yardımı alamazsam vb ile yardımcı olacaksın zaten merak etme hiç :) yine de örnek fonksiyonu gösterebilir misin? Vb de sanırım setcursorpos mu vardı?
-
seri porttan veriyi mscomm ile göndeririz veya inpoutput32.dll
mauseun hareketi için ise setcursorps apisini kullanacağız
call setcursorpos (0,0) gibi -
Anladım, öncelik ile c ile halledemezsek zaten yardımı olacak bunun. Bi de veriyi göndermeyeceğiz, devre porta gönderecek onu alacağız.. fread fln işe c de.
edit: c dediğin c++, yani sınıfları falan kullanmak gerekecek sanırım. -
Sorunu tam olarak anlayamadım, asıl yapmak istediğin nedir, proje nedir onu anlat.Anladığım kadarıyla istediğin şeyi zaten windows kendi api si yapıyor.Eski com port dan seri bağlanan mouse lar böyle çalışıyordu zaten ve halen çalışıyor.Asenkron iletişim yapıyorlar ve zaten com portdan senkron iletişim yapamazsın.
Yok eğer özel birşey tasarlıyorsan o zaman oturup api(class) veya driver yazman gerekir ki, harbi zor iştir.
Konuyla ilgili planet-source-code bak orada vardı birşeyler. -
Eye movement driven mouse project. Göz kaslarının hareketlerini inceliyor potensiyel farkını alıyoruz. Analog sinyali dijitale çeviriyoruz. Seri porttan alıyoruz. O sayısal veriye göre hareketlendirme yapacağız. Yani çok efektif bir hareket yapılmayacağını biliyoruz fakat projenin son adımını tamamlamak istiyoruz. Yani fizibil olmasa da çalıştığını göstermek gerek. Bana öncelikle koordinatlarda imleci gezdirecek fonksiyon ve kod grubu lazım. Ondan sonra seri porta geçebiliriz.
-
kardeş o kodları hangi api kullanır bilmiyorum ama zaten windows kendi yapıyor bu işi.Radmin, PCAywhere ile bağlandığında client a veya Erişebilir seçeneklerden mouse imleçini klavye ile hareket ettirende aynı windows api grubudur.Yani sen direkt ona komut göndereceksin o senin için bunu yapacak.
koordinatlarda imleci gezdirecek fonksiyon ve kod grubu zaten bu apilerde tanımlı ama sen illa ben yapacam dersen windows dışında donanıma mudahele etmiş olursun ki bundan ne windows hoşlanır, nede yazması kolaydır.Örneğin windows altında msdosun mouse.exe(kodları open, piyasa var,c++) çalıştırsanda windows buna izin vermez.
Sana tavsiyem piyasadan com-port bir mouse al.2-3 ytl çıvarı.Onu windows takınca direkt mouse olarak görecektir zaten.Sonra mouse kır, içindeki basit devreyi incele, artık tam olarak anlayamadığım yaptığınız donanımsal alete modifiye et. Donanım sitelerinde çalışma mantığını ve devre çizimini bulabilirsin.XP de zaten direkt mouse olarak tanır ve kullanır.
Bende bu kadar, kusura bakma sadece fikir verebiliyorum.Daha önce system tabanlı direkt donanımsal birşey yazmadım.Bayağı kafa patlatmam gerekir. -
// hareket
SetCursorPos(x,y);//click
mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN,0,0,0,0);
mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTUP,0,0,0,0);
......
.......
.........
Toplam Hit: 2877 Toplam Mesaj: 10