folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Mp3 Dinlemenin Yasal Yolu Var Mıdır?

Mp3 Dinlemenin Yasal Yolu Var Mıdır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Sevgili müridler,

Son zamanlarda her şeyin yasalına taktığımdan ötürü müzik konusunda da sıkıntı yaşamaktayım. Mp3 yasal olmayan bir format olmasına rağmen, son derece yasalmış gibi, mp3 player'ların üretilmesi, mp3'ten radyo sinyaline çeviren cihazların üretilmesi de ayrı bir tartışma konusu. Tamamen suça teşvik, dolayısıyla suç gibi geliyor bana. Her neyse. Müzik dinlemenin en yasal yolu albüm satın almak. Fakat bu durumda karışık albüm, telefonda veya mp3 playerda kullanma imkanımız olmuyor. İlla ki cd oynatıcı gerekiyor. Tabi onda da farklı birini dinlemek istersen cd değiştireceksin sürekli.

Dolayısıyla aradığım şey arabada, telefonda, mp3 playerda dinleyebileceğim, istediğim gibi liste yapabileceğim ama parasını verip satın aldığım, yasal bir müzik dinleme şekli. TTNET müzik ile karşılaştım arama yaparken. Kullanımını çok anlamadım. O bu tarz kullanıma uygun mudur? Başka her hangi bir kaynak var mıdır?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Spotify, iTunes falan yasal diye biliyorum.

Ayrıca youtube' da sanatçıların kendi kanallarından ya da anlaştıkları firmaların kanallarından dinlersen, onlar da kazanıyor diye biliyorum.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

Spotify konusunu daha önce araştırmıştım. Bir çok sanatçının verilen cüzi miktardan memnun olmadığını, bir kısmının da izinsiz alındığını okumuştum.

Müzik türünü yazmayı unutmuşum. En çok zorlayan nokta da bu zaten. Türk Halk Müziği :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    uLtRaLoVeR bunu yazdı
    Daft bunu yazdı

Spotify konusunu daha önce araştırmıştım. Bir çok sanatçının verilen cüzi miktardan memnun olmadığını, bir kısmının da izinsiz alındığını okumuştum.

Müzik türünü yazmayı unutmuşum. En çok zorlayan nokta da bu zaten. Türk Halk Müziği :)

bok yesinler, cd mi kaldı çağa ayak uydursunlar onlar da

veya bi albümü 5 liraya sat bak nası alıo millet

keriz yerine koymasınlar, sövdürmesinler :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

aman hocam dikkat et mp3 dinlerken yakalanma, belli olmaz bunların işi.. 

MÜYAP TV izleyen esnafa ceza kestirdi

http://www.gercekgundem.com/yasam/97760/muyap-tv-izleyen-esnafa-ceza-kestirdi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Tek hit şarkı üzerinden 10 şarkılık albüm yapıp 30 liraya satanlar düşünsün. 

iTunes bu sektörde devrimdir. Beğendiğin tek şarkıyı satın alırsın. Herkes memnun kalır. Ama Türkiye gibi yerlerde basılı cd saçmalığı hala daha devam ediyor. Çünkü "sanatçılarımız" 30 liralık cd satmak varken 3 liraya şarkı satmayı beğenmiyorlar. Çünkü başarısızlıkları ortaya çıkıyor. Tek şarkıları satıyor. Tek şarkı da para etmiyor. 

Kişisel kullanımda istediğin yerden indir dinle. Yeter ki yayın yapma, kazanç sağlama. Hoş özellikle tatil bölgelerinde youtube'dan yapılan mixleri vs. indirip turist eğlendiriyorlar o ayrı. Onlar da ya gözden kaçırılıyor ya da bilerek bırakılıyorlar. Ama tuttular mı bakkalda niye müzik çalıyor diye ceza kesiveriyorlar. 

Ahlaki yanına önem vermene saygu duyuyorum. Ama adamların yaptığı iş en başından ahlaki değil. Şu dünyada ben şarkıcıyım, sanatçıyım diye bu kadar fazla para kazanmaları absürtlük. Kazanmasınlar demiyorum da iki tını tutturdu diye milyon liralık adam oluyorlar ona tepki gösteriyorum. 50 saat çizim yapan illustratörün eseri birkaç yüz (şanslıysa birkaç bin liraya) anca gidiyor. Hazır sözü birkaç bin liraya alıp sexi klip çektiler mi o şarkıdan yüz binlerce lira kazanıyorlar. 

Austen tarafından 13/Ağu/15 11:17 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

turkcell müzik ttnet müzik..

youtube official sayfalar

spotfy deezer vs

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Mp3 bir ses kodlama formatıdır. Yasal değil falan nerden uydurdunuz bilmiyorum. Bir dosya formatının yasal olmayan içeriklerde kullanılması onun illegal birşey olduğu anlamına gelmez.

Müzik satın almak istersen itunes u kullanabilirsin. Satın aldığın müziğin formatını değiştirip kullanman yasal açıcan bir problem teşkil etmez. Ama gidip yayın ve satış yaparsan o zaman illegal olur. Ama bu formattan bağımsızdır. Yani gidip flac veya wav  formatında bir müzik warez olarak dağıtıldığında bu formatın yasal olmadığı anlamına gelmez. 

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam eskiden mp3 illegal falan muhabbetleri vardı da, şimdi resmi olarak satılıyor zaten :)

Sana tavsiyem hiç uğraşma al spotify premium, (eğer tanıdıkların varsa aile hesabı aç 6 liraya patlıyor adam başı) kafan rahat olsun. Telefona indir offline dinle, bilgisayarından dinle, playlistlerin her yere gitsin, milletin sevdiği müzikleri takip et vs. 7-8 aydır kullanıyorum acayip memnununm kendisinden :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Mp3 bir ses kodlama formatıdır. Yasal değil falan nerden uydurdunuz bilmiyorum. Bir dosya formatının yasal olmayan içeriklerde kullanılması onun illegal birşey olduğu anlamına gelmez.

Müzik satın almak istersen itunes u kullanabilirsin. Satın aldığın müziğin formatını değiştirip kullanman yasal açıcan bir problem teşkil etmez. Ama gidip yayın ve satış yaparsan o zaman illegal olur. Ama bu formattan bağımsızdır. Yani gidip flac veya wav  formatında bir müzik warez olarak dağıtıldığında bu formatın yasal olmadığı anlamına gelmez. 

Hocam formatla değil problemim :) daha önceden yasal yolla erişim şansı yoktu o yüzden yasal değil dedim.

yunusdogan hocam teşekkürler bunlara bir bakayım

Toplam Hit: 1384 Toplam Mesaj: 11
müzik mp3 yasal