MS Access Insert Sorunu
-
mysql de çatır çatır yazdığım sorgular bu dingil ms access'te işlemiyor.bir tablom var bunda id olarak bir auto increment alanım var fakat aşağıdaki gibi bir sorgu yazdığımda autoincerement 0 olamaz gibisinden saçma sapan bir hata verip kaydı eklemiyor NULL gönderiyorum kabul etmiyor sayı gönderiyorum gene kabul etmiyor.
INSERT INTO kitaplar ( kitap_adi, kitap_yazari, alindi, odunc_verdim, odunc_tarihi ) VALUES ('1','1','Evet','1','1') -> böyle denedim olmadı
INSERT INTO kitaplar ( id , kitap_adi, kitap_yazari, alindi, odunc_verdim, odunc_tarihi ) VALUES (NULL,'1','1','Evet','1','1') -> böyle denedim olmadı
INSERT INTO kitaplar ( id , kitap_adi, kitap_yazari, alindi, odunc_verdim, odunc_tarihi ) VALUES (1,'1','1','Evet','1','1') -> böyle denedim olmadı
INSERT INTO kitaplar ( id , kitap_adi, kitap_yazari, alindi, odunc_verdim, odunc_tarihi ) VALUES ('1','1','1','Evet','1','1') -> böyle denedim olmadı
çözüm önerilerinizi bekliyorum.Allah insanı microsoftun eline düşürmesin.
-
autoincerement alanlarına (sanıyorumki idler o türde) hiç bir şekilde değer veremezsin id kısımlarını inserte hiç ekleme. kendisi insert ettikçe oto id veriyor zaten
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
autoincerement alanlarına (sanıyorumki idler o türde) hiç bir şekilde değer veremezsin id kısımlarını inserte hiç ekleme. kendisi insert ettikçe oto id veriyor zaten
-----------------------------Öyle yapınca "Microsoft 1 alanı dönüştürme hatası yüzünden Null yaptı ve 0 kaydı anahtar hatası yüzünden vs. vs." diye abuk bir hata veriyor.
-
tablon bozuk o zaman muhtemelen tablodaki veri türlerini kontrol etmen lazım (id kısımlarını) tasarım görünümünde aç tabloyu id kısmı birincil anahtar ve veri türü otomatik sayı (artan), sıralama "evet (yineleme yok)" tiptemi bir bak
-
sağol hocam çözdüm Enum bi alan yapmıştım ödünç kısmıyla ilgili onun hatasını veriyormuş 2 saattir ama sürekli auto increment'tan bahsettiği için benimde kafam oraya takıldı.hiç bi şeyinde hayır yok bu ms'in :F