Ms-Dos Üzerinden Local İp Değiştirme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    ben dos penceresindn komutlarla local ağ içindeki ip adresimi değiştirmek istiyorum kaydedilmişbağlantıların fln da silinmesini ms-dos olurmu ?

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    değiştirilir mi bilmiyorum ama şunu bi kurcala. msdos komut istemine gir, ipconfig/? yazarak enterla.. orda komut bilgilerini görürsün.. belki işine yarayan birşeyleri bulursun.. mesele ipconfig/ release   komutu ip yi bıraktırır.. biraz kurcala belki birşey çıkar :) net ipsini ise registry üzerinden değiştirebilirsin.. bi ara vb de  böyle bi program yapmıştım.. registydaki bi adresten ie nin araçlar-internet seçenekleri-bağlantılar-yerel ağ ayarları-proxy sunucu.. burayı registry dan düzenleyebiliyorsun

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek

ertan bunu yazdı:
    -----------------------------
     net ipsini ise registry üzerinden değiştirebilirsin.. bi ara vb de  böyle bi program yapmıştım.. registydaki bi adresten ie nin araçlar-internet seçenekleri-bağlantılar-yerel ağ ayarları-proxy sunucu.. burayı registry dan düzenleyebiliyorsun
    -----------------------------

Nasıl yani, ben kendimi istediğim ip adresinden bağlanıyor gibi gösterebilir miyim? Bi yanlışlık olmasın hocam.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

nasıl anladın bilmiyorum ama bak şimdi

proxy server programları bunu kullanıyor işte.. mesela hide ip. önce listesinden bi ip alıyor sonra ipyi kontrol ediyor.. ip sağlam ise registrydaki o kısıma ip ve proxyi yazıyor.. otomatik olarak ie de demin yazdığım kısıma ip ve port no yazılıyor.. ve bu senin nete çıkış ipin oluyor.. bağlanıyor gibi görünmüyor yani, hakikatten o senin ipin oluyor,ama net ip si tabii, local ip değil

anladın mı şimdi

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Ok, yani bildiğimiz proxy serverin ipsi o zaman.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    hayır ya my dedim local ip adresi lan ip adresi ipconfig den fln değişmiyo denedim el ile değiştir var oradan kendi verdin ip geciyo ama ben cmd den yapmak istiyorum bilen yokmu yaw yapmayın be

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

ipconfig /release kulandım zaman bunu veriyo nasıl düzeltirik nası olur msdo gectim proğram varmı

C:\Documents and Settings\xp>ipconfig /release

Windows IP Yapılandırması

Bu işlemde kullanılabilir durumda bir bağdaştırıcı olmadığı için
    işlem başarısız.

Toplam Hit: 4119 Toplam Mesaj: 7