Ms-Dos Üzerinden Local İp Değiştirme
-
ben dos penceresindn komutlarla local ağ içindeki ip adresimi değiştirmek istiyorum kaydedilmişbağlantıların fln da silinmesini ms-dos olurmu ?
-
değiştirilir mi bilmiyorum ama şunu bi kurcala. msdos komut istemine gir, ipconfig/? yazarak enterla.. orda komut bilgilerini görürsün.. belki işine yarayan birşeyleri bulursun.. mesele ipconfig/ release komutu ip yi bıraktırır.. biraz kurcala belki birşey çıkar :) net ipsini ise registry üzerinden değiştirebilirsin.. bi ara vb de böyle bi program yapmıştım.. registydaki bi adresten ie nin araçlar-internet seçenekleri-bağlantılar-yerel ağ ayarları-proxy sunucu.. burayı registry dan düzenleyebiliyorsun
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------
net ipsini ise registry üzerinden değiştirebilirsin.. bi ara vb de böyle bi program yapmıştım.. registydaki bi adresten ie nin araçlar-internet seçenekleri-bağlantılar-yerel ağ ayarları-proxy sunucu.. burayı registry dan düzenleyebiliyorsun
-----------------------------Nasıl yani, ben kendimi istediğim ip adresinden bağlanıyor gibi gösterebilir miyim? Bi yanlışlık olmasın hocam.
-
nasıl anladın bilmiyorum ama bak şimdi
proxy server programları bunu kullanıyor işte.. mesela hide ip. önce listesinden bi ip alıyor sonra ipyi kontrol ediyor.. ip sağlam ise registrydaki o kısıma ip ve proxyi yazıyor.. otomatik olarak ie de demin yazdığım kısıma ip ve port no yazılıyor.. ve bu senin nete çıkış ipin oluyor.. bağlanıyor gibi görünmüyor yani, hakikatten o senin ipin oluyor,ama net ip si tabii, local ip değil
anladın mı şimdi
-
Ok, yani bildiğimiz proxy serverin ipsi o zaman.
-
hayır ya my dedim local ip adresi lan ip adresi ipconfig den fln değişmiyo denedim el ile değiştir var oradan kendi verdin ip geciyo ama ben cmd den yapmak istiyorum bilen yokmu yaw yapmayın be
-
ipconfig /release kulandım zaman bunu veriyo nasıl düzeltirik nası olur msdo gectim proğram varmı
C:\Documents and Settings\xp>ipconfig /release
Windows IP Yapılandırması
Bu işlemde kullanılabilir durumda bir bağdaştırıcı olmadığı için
işlem başarısız.