MS Excel'de Birbirine Benzer Satırları Listelemek
-
şimdi şöyle bir derdim var excelde bi ton site adresi var ama bunların içinde aynı sitelerden çok fazla var örnek vermek gerekirse
tahribat.com/forum/1.html
tahribat.com/forum/2.html
vb gibi yani aslında şöyle birşey benim işimi görebilir ilk 10 harfi uyanları listele çıkan listeyi kontrol edebiirim hızlıca buda benim işimi baya bi hafifletir.
regular exp. ile yapılabilir ama excelde nerde nasıl kullancaz bilgim yok
bilen varsa acil post çeksin konuya dünden beri excelde manuel olarak 3000 satır inceledim beynimin içi su oldu ki bu bu şekilde uzun bi süre bitmez daha :)
-
kosullu bicimlendirme / hucre kurallarini vurgula / yinelenen degerler
isini gorur hocam
-
demirci bunu yazdı
kosullu bicimlendirme / hucre kurallarini vurgula / yinelenen degerler
isini gorur hocam
ehh ama bu çok fazla hızlandırmaz benim işi şimdi liste karışık
mesala 1.tahribat var 10'da var 43de falan var ben aynı olanları 1,2,3 satırlara getirsin istiyorum böylelikle 2 ve 3 satırı sileyim ki liste küçülsün
2-3 tabi örnek aynı adreslerden yüzlerce var mesala bu yöntem sadece biçim atıyor bicimlendirme yapıp sonra tekrar bicime göre filtre yapilabilir sonra temizlenebilir ama buda çok kısa bi yöntem o yüzden direk bi yöntem varsa iyi olur:)
-
regular expension eklentisi buldumda çözemedim ben mantığı
=RegexpFind(A2;A500
devamını getiriverin hadi A2 den başlayıp a500 e kadar arasın ilk 10 harfi tutanları getirsin :D
edit:bu arada diğer arkaşın verdiği yöntende işe yaramadı 3-5 tanesini renklendirio gerisi kalıyor
Gzx tarafından 03/Eki/12 13:20 tarihinde düzenlenmiştir