Ms-Sql Hakkında Sorularım
-
1-) microsoft sql hakkında sorularım var şimdi smyrnadan yeni host aldım ama mssql sürümleri 2000 bilindiği üzere MSSQL 2000'de nvarchar(MAX) özellliği yok
en fazla 40000 karakter tam hatırlamıorum ama 4000 karakter olması lazım ekleyebiliosun yane açıkcası nvarchar yerine başka hangi veri türü yapabilirim ama bole 20-25 sayfalık makaleler eklencek ?? (baya uzun konular olcak)?
2-) Mssql 2000 ile mssql 2005 çok performans farkı olmaz deme ?
3-)mssql'in güvenlik açığı varmıdır ?
-
NText veri tipini kullanabilirsin (ki zaten nvarchar bu denli uzun veriler için 2005'de de iyi bir seçim değil).
Sql Server 2000 ile 2005 arasında hızda çok büyük fark yoktur. Hatta çoğu zaman 2000 daha bile hızlıdır. Ancak bütün bunlar çok yoğun kullanılan bir Sql Server'dan bahsediyorsak havada kalırlar.
Şayet smyrna tarafından iyi bir yapılandırma yapılmamış ve dışarıdan gelen bağlantılara açık bir SQL Server ise diğer tüm SQL Server'lar kadar o da güvenlik zaafları olan bir sunucudur. Bunun dışında yazılım ile alakalı verilebilecek açıklara karşı ayık olmak şart.
-
knuckle bunu yazdı:
-----------------------------
NText veri tipini kullanabilirsin (ki zaten nvarchar bu denli uzun veriler için 2005'de de iyi bir seçim değil).
Sql Server 2000 ile 2005 arasında hızda çok büyük fark yoktur. Hatta çoğu zaman 2000 daha bile hızlıdır. Ancak bütün bunlar çok yoğun kullanılan bir Sql Server'dan bahsediyorsak havada kalırlar.
Şayet smyrna tarafından iyi bir yapılandırma yapılmamış ve dışarıdan gelen bağlantılara açık bir SQL Server ise diğer tüm SQL Server'lar kadar o da güvenlik zaafları olan bir sunucudur. Bunun dışında yazılım ile alakalı verilebilecek açıklara karşı ayık olmak şart.
-----------------------------yok hocam dışardan gelen bağlantılara açık değil kendim denedim :D
serverdaki veri tabanlarını görebilion ama ne işlem yapabiliosun nede tabloları listelebiliolsun
ve Ntext yerine Text kullansam ve nvarchar neden mantıklı deil ?
-
NVarchar kullandığın için Unicode karakterlerde sorun yaşamamak için böyle kullandığını düşündüm. Makaleler Türkçe olacak ve veritabanı Collation'ı Turkish_xxx ise Text'de işini görür. NVarchar seçiminde (MAX) olarak kullanmanın mantıksız olduğunu kastettim çünkü NVarchar(Max) Text ve NText'in yetmeyeceği durumlarda kullanılması tavsiye edilen bir veri tipi özelliği. Kaba tabirle Text veri tipi 2 milyon, NText 1 milyon karaktere kadar veri saklayabiliyor. Bunlar kolay kolay aşılabilecek rakamlar değil. Performans açısındanda (Özellikle Full-Text Search) Text - NText daha iyi bir seçim olacaktır.
-
saol hocam
-
hacı domain ne oldu
-
tolgasen bunu yazdı:
-----------------------------
hacı domain ne oldu
-----------------------------onu kodluyom da o eski projeyi accam ama bi kaç sorunla karşılaştım.
Şimdi bide veri türünü ntext veya Text yapınca execute ile ekrana yazdırmıyor recordsetle yapmakda istemiyorum illa ekrana yazmasını içic nvarchar istio napcam ki ??