MS Wordde Versioning Ve Language Desteği?
-
1) Diyelim ki mesela CV yapıyoruz. Bunu çeşitli firmalara göndereceğiz.
Fakat örneğin web üzerine çalışan bir firmaya gönderirken web sitelerini üste almak istiyorum.
devlete çalışan bir kuruma gönderirken referanslarda tahribat.com gözüksün istemiyorum
Yada tanımadığım bir işyerine gönderirken şimdi çalıştığım firma görünmesin istiyorum.
Fakat ben bu dökümanı sürekli (iş arasam da aramasam da update ediyorum) ve güncellemek zor oluyor.
2) Yabancı firmalara gönderirken tamamen ingilizce olsun istiyorum (otomatik çeviri istemiyorum). Bu da yeniden bir kopya üzerinden çalışmak demek. Normalde asp.net de site yaparken mesela xml resource koyarız, ingilizcelerini xml de yazarız pratik bir şekilde istediğimiz kadar language olur.
Word gibi gelişmiş bir programın 12. versiyonunda bu iki basit özelliğin olmamasını garip karşıladım, ben mi bulamadım? -
Bunu makrolarla filan yaparsın belki. onun haricinde kendi içinde böyle bir özellik olduğunu zannetmiyorum.
-
Aklıma gelen en iyi çözüm: asp.net de yapmak alta da bi combobox bir de export butonu koymak istediğim version için
=)
-
Makrolarla yapabileceğini düşünüyorum vbs biliyorsan zaten makroyu kolay yaparsın.
ve döküman , doküman diye yazılması dil bilgisi kurallarına uygun olmasını sağlar.
-
svn in webdav ozelliği var. o şekilde wordun her versiyonunu kendi üzerini değil de svnde versiyonunu tutabilirsin.
istediğin versiyonuna da switch edebilirsin. onun dışında word un template ozelliği var. dışarıdan o template data vererek istediğini generate edebilirsin.
-
abi oturup yazmaktan başka çare yok gibi :)
cv de referans kısmınıda tek tuşla değiştirmek gerek başvuruya göre değişiyor referans işide.