MSI Notebook Touchpad Problemi
-
hocalar yeni bilgisayarı alalı 20 gün oldu. İlk başta win7 kurdum bi müddet sonra win10'a yükselttim. baktım ki touchpad'in çalışmasında bi sıkıntı var. İmleci sağa sola oynatıyor ama ne çift tıklama nede dokunmatik alanın altında bulunan 2 adet düğme çalışmıyor.
Driver güncellemeye çalıştım MSI sitesinden sadece win8.1 için driverlar mevcuttu. Az önce win 8.1 yaptım makineyi ama hala touchpad'te aynı sıkıntı var.
Hizmetlerden açıp kapattım. FN Tuşuna basarak açıp kapattım. ELAN uygulamasından açıp kapattım. Yine ELAN uygulamasından tuşlar aktif değildir diye bakıp tekrardan aktifleştirdim. Ne yaptıysam olmadı. İşin garip tarafı ELAN uygulamasında sol tuş butonu basılı gösteriyor.
Sizinde daha önce benzeri durumlar başınıza geldiyse nasıl çözdünüz paylaşırmısınız ?
MSI teknik servise ve Satın aldığım yere başvurdum. Mesaj bekliyorum
-
up olsun 1 kere
-
ELAN pointing device'da ayarları varsayılan filan yapıp tekrar denedin mi, bende de MSI var ilk aldığım gün komple iptal ettim bir daha da hiç kullanmadım ama sen şimdi deyince kontrol ettim çalışıyor. Şuan usb'den mouse takılır ise onu bi çıkart öyle dene otomatik touchpad aktif olabilir.
tR0jaN tarafından 13/Ağu/15 00:40 tarihinde düzenlenmiştir -
yok hocam ikiside olmadı. Daha önce onlarca defa atifleştirip durdurdum, MSI Sitesinden en son driverını indirdim. Her bi boku yaptım ama çalışmıyo hala. Yarın öbürgün okullar açılınca bana lazım olucak bu touchpad. O yüzden böyle çalışsın diye uğraşıyorum.