folder Tahribat.com Forumları
linefolder Skype - Mirc - Irc - Icq - Mail Güvenliği
linefolder MSN Kaynaklı Yeni Truva Atı Korkunç Bir Hızla Yayılıyor!

MSN Kaynaklı Yeni Truva Atı Korkunç Bir Hızla Yayılıyor!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    MSN'den gelen büyük tehlike
    MSN kaynaklı yeni Truva atı korkunç bir hızla yayılıyor.

İlk tespit edildiğinde sayısı 500 iken, bir kaç saat içinde etkilediği Kişisel bilgisayar ve işletim sistemi binlere çıkan Virüs, saatte ortalama 300 yeni bilgisayarı etkiliyor.

Truva atı olarak adlandırılan ve kullanıcı bilgisayarlarına girdikten sonra kullanıcının kontrolü dışında kod, resim, link dağıtarak hızla yayılan kötü kodların son generasyonu MSN üzerinden yayılıyor.

Kişisel bilgisayarların dışında, sanal işletim sistemi olarak adlandırılan ve bir donanımın üzerinde birden fazla işletim sisteminin çalıştığı makineleri de hedefleyen yeni nesil truva atı, bu yöntemle adeta bir çığ efekti oluşturarak yayılıyor.

İnternet güvenlik şirketi Aladdin'in içerik güvenliğinden sorumlu bölümü eSafe 18 Kasım 2007 tarihinde saat 18.00'da yaptığı bir denetlemede 1 yerden yönetilen 500 truva atının, 3 saatten az bir zaman sonra hızla bulaşarak, binlerle ifade edilen sayılarda PC ve sistemi etkilediğini tespit etti.

Aladdin eSafe Ürün Müdürü Roei Lichtman, robot yazılımlarla yönetilen IRC kanallarının da (International Relay Chat- Uluslararası sohbet ortamları) kullanıcı bilgisayarlarından yayılan truva atının tehdidi altında kaldığını söyledi. Lichtman MSN'den bulaşan IRC robot yazılımı şeklindeki Truva atının, 2 türde kötü kod göndererek başka bilgisayarları da etkisi altına aldığını açıkladı.

Truva atının avantajı sistemler taraından güvenli olarak tanımlanmış kullanıcılar yolu ile bulaşıyor olması. MSN ya da bu tür programlar üzerinden yayılan ilk truva atı olmamasına rağmen bu yeni kötükod'un yayılış şekli çoklu sayıda robot yazılım kullanılarak aynı anda binlerce bilgisayarı ve sistemi kontrol etmesi ve yeni kurbanlar araması.

Yeni nesil Truva atının da diğer truva atları ile benzerlikleri var. Çok amaçlı swiss çakıları gibi çoklu süreçleri başlatabiliyorlar. Bunların arasında blgisayarınızda bulunan şifrelerin çalınması ya da istenmeyen spam gönderimleri yapılması da yer alıyor. Bunun için uzmanlar tanıdıklarınızdan da gelse dosya formatında gelen hiçbir gönderi ve linkin açılmaması yönünde uyarıyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

bak qötümle qülüorm ? kimmiş o bizi uyaran uzmanlar ? :D

hemen peşine gelen edit : msn den gelen bi dosyayı acmam sebebiyle truva atınının zikini yemiş bulunmaktayım :|

İlahi Adalet bu olsa qerek :|

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Her boku uzmanlara atarlar zaten amk. Yeter laaaa Kamuoyundaki bi sik yapmayıp sadece "Uyaran uzman" imajına Haaaaaayırrrrrrrrr !

Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    uzmanın a.g. size bişey olmasın :C

///______________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek
    ya bana geldi bi link tıkladım hemen antivirüs basbas bağırıp kapadı bi bok ta olmadı artık hep geliyo ama çok kişiyi etkilemiş=)

Zugzwang
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    virüs değilde msn spamları bok gibi yayılıyor
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaş'lar Yazılan'lar Bire Bir Doğru!.. Zira Ben yedim o Virüsü..

Avast o sorunu hallediyor... Şayet: Msn' Dosyaları siler veya Sürekli farklı sitelere yönlenir ve dowload yapmanızı sağlarsa bu gerçektir.Bire Bir Yedim.Kaç Gündür Kıvranıyorum Avastı Yukledim, Kurdum, Çaliştirdim Tüm Hardiski Tarattım Ve Virüsü Bulup Yok Etti!...

indirmek isteyenlere: http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=avast-home-edition-turkce&lid=1083

Dileyen indirir.. Abuk, Subuk Yorumlar Yapıp, Geyiğe vurup, Daşşak Geçip, Can sıkmayın.. Site Cidden İçeriğini Yitirmiye Başladi... Holiye Diyelim'de; Hack Sitesi Yerine Geyik Sitesi Açsın Bari.. Biraz *konu çıkardınız.. Biri Yorum yazar, istek yapar, Direk Dalgaya Alır, Daşşak Geçerseniz..

Dediğim Gibi Arkadaşlar; Avast Çok Güzel Bir Proğram...

Özelliklerini okuyun kısaca indirmek isteyen o zaman indirsin. Linktede görüceksiniz zaten aynı şeyleri...

Avast Home Edition, Türkçe arayüzü, kolay kullanımı, bilgisayarınızın güvenliğini tamamıyla sağlayan modülleri, internet koruması, e-posta denetimi vb. birçok özelliğinin yanında ücretsiz olmasıyla her bilgisayarda olması gereken bir antivirüs programı. P2P ve anlık mesajlaşma uygulamaları için özel güvenlik modülü içeriyor. Saldırı tespit sistemi (Intrusion Detection System) ile network güvenliğinizi sağlıyor. Kendini otomatik olarak güncelleştirebilen Avast, 64-bit Windows işletim sistemlerini de destekl veriyor.

'' Jiqsaw Paylaşım için Tşk'ler Kardeşim... ''

Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    rica ederim...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek
    a.q internetin tadi iyice kactı..Yok yonja lar yok facebooklar yok msn virusleri coluk cocuk oyuncagı haline geldi..Ulan irc de chat yaparak milletin vakit oldurdugu zamanları arar oldum valla...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SWAT bunu yazdı:
    -----------------------------
    a.q internetin tadi iyice kactı..Yok yonja lar yok facebooklar yok msn virusleri coluk cocuk oyuncagı haline geldi..Ulan irc de chat yaparak milletin vakit oldurdugu zamanları arar oldum valla...
    -----------------------------

Avastı çok fazla araştırdım.Şayet Ev kullanıcısı isen Cidden çok Güzel bir proğram. Ne Dosyalara zarar veriyor, nede Siliyor. Aksine Virüslü bir dosyayı bie Silmek yerine orjinal bir şekilde onarıp çalişmasını sağlıyor...

Arkadaşım bi yerde haklısın.Avast'la sorunun kökten hallolur inş...

Sanırm benım kadar sık; Antivürüs Değiştiren olmamıştır:)

Avastta kararlıyım!...

Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek

yaw geçen msni açtık milletten şöle bi ileti geldi

selam kelam şuraya tıkla

bedava250kontor.com

tabi yemedik ama bunu nasıl yapıyolar anlamadım.hadi sahte mailleri biliyoz msndedemi

Toplam Hit: 11895 Toplam Mesaj: 11