folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder MSN"Den Yayılan Zip"Li Virüse Dikkat



MSN"Den Yayılan Zip"Li Virüse Dikkat

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    discoteam
    discoteam's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2007
    Erkek
    Anlık haberleşme programı MSN üzerinden otomatik olarak yayılan virüs binlerce bilgasayarı kullanılamaz hale getiriyor. MSN listesindeki bir kişiden gönderilen dosya, listedeki diğer kişiler aracılığıyla hızlı bir şekilde yayılıyor.

    Her şey MSN kullanıcısının arkadaşından geldiğini sandığı dosyayı kabul etmesi ve sonrasında açmasıyla başlıyor. Virüs, bilgisayarı kullanılamaz hale getirirken MSN üzerinden yayılmaya devam ediyor.

    Osmaniye'de onlarca MSN kullanıcısının virüsten etkilendiği bildirildi. Virüsten etkilenenlerden Şehir Plancısı Pelin Güntürkün, ne olduğunu anlamadan virüsün bilgisayarına bulaştığını söyledi.

    Her şeyin yakın bir arkadaşından kendisine sıkıştırılmış bir dosyanın gelmesiyle başladığını belirten Güntürkün, "Dosyanın virüs olacağı hiç aklıma gelmedi. Hemen kabul ettim. Dosyayı açınca virüsün bulaştığını anladım. Ardından benim listemdeki kişilere aynı virüs otomatik olarak gönderilmeye başlamış." dedi.

    Aynı yöntemle bilgisayarına virüs bulaşanlardan gazeteci Mehmet Avluklu, bilgisayar kullanıcılarını listelerindeki kişilerden gelen dosyalar konusunda uyarıyor. Bilgisayarına yakın bir arkadaşından gelen dosyayı kabul etmesiyle virüsün bulaştığını ve kendisine bulaşan virüsün listesindeki diğer kişilere otomatik olarak gittiğini aktaran Avluklu,

    "Virüsün bilgisayarına bulaşmasıyla MSN senin kontrolünden çıkıyor. Sıkıştırılmış dosya gönderildiği için bilgisayarın her alanına etki yapıyor. Virüslü dosyanın uzantılarını silmek için bilgisayarcı saatlerce uğraşıyor. Bazı kişiler tümden format atmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

    İşyerlerine yeni virüsün bulaşmasından dolayı birçok müşterinin geldiğini belirten Fatih Bilgisayar sahibi Fatih Güleç, virüsü temizlemenin bir hayli zaman aldığını ifade ediyor. İlk defa bir virüsün bu kadar hızlı bir şekilde yayıldığına şahit olduğunu aktaran Güleç kullanıcıları, "Bilmediğiniz zip dosyaları kesinlikle kabul etmeyin" diye uyarıyor.

    www.canliskorlar.tk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    Töbe Töbe :| Ağa demin ne güzel paylaşım yapmışın dedik şimdi zıçtın batırdın :| Amq bu yazının fontu ne kadar böyük :D Diğer husus bu haber 9249538468 kere verildi yetter artık amq :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2005
    Erkek
    bu virüs sayesinde rahat 26 kişi engelleyip sildim :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2007
    Erkek
    töbe estagfurullah

    all this pain is an illusion...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2005
    Erkek

    hp32 bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu virüs sayesinde rahat 26 kişi engelleyip sildim :D
    -----------------------------

    Hehe hoca 20 kişi dermiş gibi 26 demişsin valla koptum len :) 


    Abra Kadabra
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    Dosya alma + verme Bitti:)

    Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek
    ak karısı resim diye almıştır. şimdide ayol anlamadım ben diyor.. her boka atlarsan böyle yersin virusu :)

    "Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
Toplam Hit: 943 Toplam Mesaj: 7