Mssql Localde Çalışan Hostta Çalışmayan Count-Like Sorgu Çözümü
-
Selam tarikat tecrübe eksikliğinden dolayı localde çalıştırıp hostta çalıştıramadığım sorgu yüzünden bunalım geçirdim diyebilirim nette de doğru düzgün kaynak bulamadım sonunda çözdüm burda kalsın benim işim görüldü başkalarınında işi görülsün diye yazıom
Localde çalışan count sorgusu SELECT COUNT(*) FROM TabloAdi where SutunAdi='İstenenDeger' buraya kadar herşey tamam localde canavar gibi çalışıyordu fakat bu sorgu hostta çalışmıyordu çünkü where sorgusunda türkçe karakter vardı (ö,ı,ğ vs) bunu çok geç farkettim işin ilginç tarafı normal bildiğimiz Select yaptığımda da türkçe karakter vardı ama onu çalıştırıyordu ama Count, Lıke bunları çalıştırmıyordu
Çözümü :
SELECT COUNT(*) FROM TabloAdi where SutunAdi=N'İstenenDeger'
SutunAdi=N'İstenenDeğer' evet bu kadar sadece N koyuyoruz türkçe karakteri okuyor bunun için bi ton uğraştım şaka gibi.
-
database > properties > option > collation özelliğini turkish yada latin yapıncada çalışabilirdi
güzel bilgi teşekkürler
-
cemnet bunu yazdı
database > properties > option > collation özelliğini turkish yada latin yapıncada çalışabilirdi
güzel bilgi teşekkürler
Rica ederim hocam denedim onu hata döndü sanırım hostun ayarları var engeli falan
-
sorgu ile ilgili bir şeyden çok, dbms nin dil ayarları ile ilgili. Mesela mysql den bir db oluştururken ilk başta size dili sorar, orada latin karakterleri (türkçedeki özel karakterler dahil) olmayan bir code seçilirse aynı hatayı orada da alırsın. Senin host'un paneli üzerinden oluşturduğun db nin dil ayarı farklı bir şey olarak ayarlanmış ve böyle sorun yaşamışsın gibi geliyor.
-
Ben collation olarak kurulumdu ( SQL_Latin1_General_CP1254_CI_AS )bunu kurmuştum.