MSSQL Server"Da Veri Tipi 8000 Byte Kısıtlamasını Nasıl Aşarız??
-
Merhaba arkadaşlar.MSSQL ile ilgili bir problemim var ve sizlerle paylaşmak istedim.Benim kullandığım veritabanında bir bölüm var ve burada makaleler kaydediliyor.Şimdi benim sorunum tam olarak şu, veri tipi olarak en fazla 8000 byte kısıtlaması söz konusu.Yani 8000 byte aşan veriyi kaydetmiyor SQL hata veriyor byte sınırı aşıldı diye.Halbuki bahsettiğim makalaler 10-15 sayfa ki buda zaten 50000 byte kadar oluyor.Daha önce Access 2007 kullanıyordum ve veri tipi olarak not seçtiğimde kısıtlamasız kayıt girilebiliyordu.Şimdi ise SQL 2000 + SP4 Personal Edition kurdum ve takılıp kaldım bu sorunda.Bunu aşmanın yolu nedir? Yani user defined'ları biraz kurcaladım ama sonuç yok.Bu 8000 byte sınırını aşmanın yolu hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..
-
Sütunun tipini nvarchar(max) yap bi
-
Malesef olmadı yine Rene. nvarchar 4000 byte yani varchar'ın yarısı kadar veri alabiliyor.Ne yapmalıyım sence?Bu veri byte kısıtlamasını nasıl aşabilirim?
-
bide "text" olarak dene.
-
msdn forumlarinda 8000 byte uzerini Large Object(Lob) olarak kayit edebilrsiniz demis.Degiskene atiyarak yapmis bunuda.
DECLARE @veriable1 VARCHAR(MAX)
SET @veriable1 = "..... "varchar(max) ile 2gb veri saklayabilirsin.
-
Cevap için teşekkür ederim ComputerWolf , Ama değişkene nerede atamam gerekiyor? Rule olarak mı tanımlanacak SQL de , yoksa veriyi kaydederken asp dosyasından mı yapacağız bu işlemi?? Biraz açıklayabilirmisin?
-
sql serverda binary diye veri tipi var oraya yazdırman lazım. tabi oraya yazdığın zamanda uzerinde search yapamazsın.
-
anladım tagext.Aslında SQL 2005 de bu problemler yok,yani veri tipi olarak varchar(max) seçebiliyoruz bildiğiniz gibi.Ama tabii lisanslı kullanacak birisi için oldukça pahalı özellikle Enterprise versiyonu.Seçenekli dayatma bu durum,2005'e geçecek gibi hissediyorum kendimi..Neyse,yorumlarınız için tşk. arkadaşlar.