MSSQL Server'ın CPU %100 Kullanması
-
Windows server üzerinde bir sitenin mssql'i cpu tüketimini %100 kullanıyor.
Bu son bir kaç gündür böyle.
Ziyaretçi sayısı normal günlük veri artışı normal.
Bu makinede sizin ilk bakacağınız işler nedir arkadaşlar?
Örneğin çalışan sql sorguları gibi...
http://img506.yukle.tc/image.php?id=7086res.png
-
Merhabalar.
SQL Server fiziksel sunucunuzun belleğini çok fazla yiyebilir. Eğer yeterli miktarda belleğiniz yoksa bu size sorun da oluşturabilir. Tüm belleği harcaması diğer uygulamaların belleğini yemiş anlamına gelir. Bu da kasmaları ortaya çıkarır. Kullanılabilir bellek miktarı azalınca Windows işletim sistemlerinde varsayılan olarak sistem dizininde olanpagefile.sys dosyası ayrılmış bellek olarak kullanılır. Bu da sistemi yavaşlatır.
SQL Server'ın kullanacağı bellek miktarı sınırlandırma için SQL Server Management Studio'yu açmamız gerekiyor. Giriş ekranından başarılı giriş yaptıktan sonra server'a sağ tuş yapıp properties diyelim.
Karşımıza çıkan özellikler penceresinden sol kısımdan "Memory" kısmına tıklayalım.
Burada bellek kullanımı gösteriliyor.
Resimi büyültmek için tıklayın. Orjinal Boyut: 700x630 
Karşınıza çıkan maximum server memory'daki bellek miktarını görüyorsunuz. Burayı 4 GB yeterli görüyorum. 4096 MB yazıyorum ve OK diyerek işlemi tamamlıyorum.
Böylelikle fazla bellek miktarı yemesinin de önüne geçmiş olduk. -
holycat in dedigi menu de Memory nin altinda Processor kismindan islemciyide duzenlersin.
