folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder MSSQL Tarih Sorgusu Hakkında Yardım

MSSQL Tarih Sorgusu Hakkında Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

merhaba üstadlar bir program yapıyorum ama programın bir yerinde tıkandım beyin artık error verdi sanırım. olayı şöyle özetlemek istiyorum

saat 09:30 ila 17:00 arasında 15 er dakikalık saatler 2 adet comboboxa yazılıyor. 

ilk combo boxdan örnek olarak 10:00 seçildi ikincidende 11:00 seçildi işlemi attı bu mssql e kayıt oluyor. 

daha sonra tekrar biri gelip 09:30 ila 12:00 arasını seçerse uyarı vermesini istiyorum ekrana bu saatler arası alamazsınız diyerek. bu sorguyu nasıl yapabilirim acaba ? 

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek

Decimal a çevirip veritabanında tutsan daha kolay olur gibi sanki hocam. YYYYMMDD olarak tarihi, HHMM olarakta zamanı decimal a çevirip tutsan hem sıralaması daha kolay olur hemde istediğini yapabilirsin sanırım

Titanyumun gücü adına!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı

Decimal a çevirip veritabanında tutsan daha kolay olur gibi sanki hocam. YYYYMMDD olarak tarihi, HHMM olarakta zamanı decimal a çevirip tutsan hem sıralaması daha kolay olur hemde istediğini yapabilirsin sanırım

sorun şuki abi veritabanına tutuyorum mesela  ilk kayıt 

A            B

09:30   10:00

11:15   13:00

ama işte bu değerler ile yeni değerleri karşılaştırmam gerekiyor ama bunu yapamıyorum

adam örnek 09:15 ila 12:15 dedi buna hata vermesi lazım

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı

sorun şuki abi veritabanına tutuyorum mesela  ilk kayıt 

A            B

09:30   10:00

11:15   13:00

ama işte bu değerler ile yeni değerleri karşılaştırmam gerekiyor ama bunu yapamıyorum

adam örnek 09:15 ila 12:15 dedi buna hata vermesi lazım

Hocam tamam işte. Senin kayıtlarından gidersem A ve B sütunları şu şekilde birleşecek.

A         B

0930  1000

1115  1300 

where (A between 915 and 1215 OR B between 915 and 1215) Bu sorgu sonucu hasrows ise true dönen bir metod yazacaksın. Gelen değer true ise hata vereceksin UI katmanında

Edit: decimal olduğunda 0915 915 olacak ama mantık değişmiyor. 

Titanyumun gücü adına!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

Hocam tamam işte. Senin kayıtlarından gidersem A ve B sütunları şu şekilde birleşecek.

A         B

0930  1000

1115  1300 

where (A between 915 and 1215 OR B between 915 and 1215) Bu sorgu sonucu hasrows ise true dönen bir metod yazacaksın. Gelen değer true ise hata vereceksin UI katmanında

abi projeye daha yeni bakabildim çok özür dilerim şimdi yazabiliyorum rahatsızdım biraz. abi kod çalışıyor mantık gereği fakat şöyle bir eksik var örnek verecek olursak. 10.00 ila 11.00 arasında bir randevu var peki adam 10.15-10.45 arasında randevu almak isterse patlıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

A         B

0930  1000

1115  1300 

abi projeye daha yeni bakabildim çok özür dilerim şimdi yazabiliyorum rahatsızdım biraz. abi kod çalışıyor mantık gereği fakat şöyle bir eksik var örnek verecek olursak. 10.00 ila 11.00 arasında bir randevu var peki adam 10.15-10.45 arasında randevu almak isterse patlıyor.

Değişken oluşturup , her yeni saatte değişken ile subquery ile de saatleri karşılaştırsan? Yani iki değişken de aynı ise hata döndürürsün. Değilse zaten değildir , böylece beetwen operatörünün ara karşılaştırma da döndüğü hatanında önüne geçilebilir diye düşünüyorum 

Toplam Hit: 1686 Toplam Mesaj: 6
tarih