M.T.O.K Nedir?
-
arkadaşlar gitmek istefiğim bölümün yNında mtok yazıyor bu ne demek?
-
meslek lisesi çıkışlı öğrencilere tanınmış bir kolaylık olarak biliyorum. Yani o bölüme gitmek isteyen meslek lisesi öğrencilerine daha düşük puanla girme şansı tanıyorlar.
Ama bildiğim kadarıyla meslek yüksekokulu gibi oluyor . Yani makine mühendisliğine mtok ile giren bi öğrenci mtok ile girmemiş bir öğrenciyle aynı derslere aynı kalitede giremez . Farklı fakülteler olabilir.
-
sene olmuş 2012 haala googledan bihaber yaşayanlar var..
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu olabilirmi acaba? ygsden yani birinci bölüm sınavından öğrenci alıyolar. meslek lisesi çıkışlılar için açılmış bi kontenjan bu,Teknoloji Fakültesi altında eğitim verirler. Bu yani başka bişey değil. İmza yetkisi yok gibi bi muhabbeti vardı ama tam bilmiyorum o konuyu.(ki sen bilgisayar mühendisliği istiyosundur, imza yetkisinin pek bi önemi olacağını sanmıyorum bu alanda) İlk sene matematik ve fen derslerinden hazırlık oluyor devamı mühendislikle aynı neredeyse. Bazı kısımlar farkediyo, mesela meslek lisesinde bilgisayar temeli alınmış kabul edildiği için bazı dersler farklılık gösterebiliyo içerik açısından. Ayrıca meslek lisesi çıkışlılara katsayı biraz daha fazla tutuluyo sanırım mtok tercih ederlerse.
EDİT:@emreslmn okuluna göre,hocalarına göre değişir. mtoklarda daha çok uygulamaya yönelik oluyo teoriden öte,bence kötü değil.
-
teknoloji fakültesinde okuyorum durumu sana şöyle izah edim.
mtok meslek lisesi çıkışlı öğrencilerin mühendislik okuması için açılmış özel kontenjan diyebiliriz. meslek lisesi çıkışlı olanlar kayıt yaptırabiliyor sadece. yani düz lise çıkışlı birisi tercih edebilir yerleşebilir ama kayıt yaptıramaz.
ders açısından da mühedislik fakültesi ile aynı dersleri görüyorlar. ilk yıl bilimsel hazırlık yani matematik, fizik ve kimya dersi alıyorlar. sonra birinci sınıftan normal ilgili mühendislik derslerine düz lise çıkışlı öğrencilerle giriyorlar. Yani ilk 1. sınıfta mtok düz ayrımı yapılmıyor.
Teknoloji fakültesinin ders içeriğine gelirsekte mesela makina mühendisliğinin dersleri mühendislik fakültesi ile teknoloji fakültesinde aynı. Sadece mühendislik fakültesi %20 olması lazım uygulama dersi görüyorsa, teknoloji fakültesindekiler %40 görüyor.
bu arada bilgisayar mühendisliği istiyormuşsun. eğer yazılım mühendisliği düşünürsen 3 + 2 a.b.d li programa bak derim..
http://portal.firat.edu.tr/WebPortal/?BirimID=286
tüm açıklamalar sitede mevcut.