folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Muhabbet Kuşu İşine Girmeyi Düşünüyorum Ne Dersiniz ?

Muhabbet Kuşu İşine Girmeyi Düşünüyorum Ne Dersiniz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Arkadaşalar gene bir hayvanat üzerinden para kazanma ile karşınızdayım bundan önce (hala var devam yani) tawşan besledim baya randımanlı oldu en sonunda 3 er 5 er dourdular danesini 5 liradan sattım şindi kardeşime devrettim :D ben şahsen bizzati olaraktana muhabbet kuşu ç.ifleştirip satmayı planlıyorum

şimdi eğer bu işe girersem

1) kaç adetle başlamam lazım

2) kaç kuruş sermaye lazım

3) hangi cins daha karlıdır

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarninG_ErroR
    WarninG_ErroR's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Arı olayı daha iyi :) . Bal'ın kilosu 30-40 YTL.Bakması çok zahmetli de değil.

Kuş olayı sakat gibi .

helikopter kiralayıp norveçli üstsüzleri görsel taciz edesim var.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Yemi suyu cırcır kafa utulemesinin yanında, 2 tane yumurtlasa teki olse, 10 cift kusla baslasan, yavrunun tanesini 30 dan satsan, yılda kac kere yumurtlayacak? yılda aldıgın yavrunun getirecegi kâr kusların yıllık giderini karsılar anca. kafadan sallıyorum tabi boyle, oturup detaylı hesaplamak lazım.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    gel birlikte girelim maksat muhabbet olsun =P
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    -----------------------------
    gel birlikte girelim maksat muhabbet olsun =P
    -----------------------------
    zuhohohho    cold bugün formundasın :C

///______________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek
    kuş işi değilde balık işi güzel.biraz sermaye lazım 500 ytl gibi.damızlık balıkları alıp öle başlıcan.sonra yavruları küçük bir akvaryumda biraz büyütücen bizim arkadaş yapıyo fena para almıyo havadan harçlık
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Bakımı, masrafı bi yana, yılda yumurtalama sayısının azlığı nedeni pek kar edemezsin. Sen en iyisi hemstır al, çok hızlı sayıda ürüyorlar. Bakımı kolay değil ama iyi para var.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SwmeRt
    SwmeRt's avatar
    Erkek
    2 Çift yeter jumbo cins fiyatları zaten biraz pahalıdır ama satarken kar edersin iyi olur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Bu konuda yardımcı olabilir.Öncelikle kuşlar hakkında genel bir bilgi veriyim;

Türkiye'de 3 çeşit kuş var;

-Muhabbet Kuşu

-Jumbo(ingiliz) Muhabbet Kuşu

-Birde bunların kırması

Jumbo'lar çok zor çiftleşirler yani jumboyu alıcaksın atıcaksın onlar s.kinin keyfine göre yawru verir ve randıman alamzsın.Onun haricinde Çiftler 12 ayda minimum 6 defa yumurtlarlar 6 defada minimum 4tane yumurta verirler.Eğer çiftlerin randımanlıysa en az 24 yawru alırsın.Ankarada petshoplara yawruları 15'den veriyorlar ortalama.24*15  360ytl yıllık gelir yaparlar.Ama bu konuda damızlık alırken dikkat etmelisin.Adamda süper verimli olan kuşları sen aldığında hiç yumurta vermeyebilirler.Bu konuda bir bodrumun filan varsa oraya bir üretimhane kurup orda kendin bakabilirsin.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 1357 Toplam Mesaj: 9