Muhabbet Kuşu İşine Girmeyi Düşünüyorum Ne Dersiniz ?
-
Arkadaşalar gene bir hayvanat üzerinden para kazanma ile karşınızdayım bundan önce (hala var devam yani) tawşan besledim baya randımanlı oldu en sonunda 3 er 5 er dourdular danesini 5 liradan sattım şindi kardeşime devrettim :D ben şahsen bizzati olaraktana muhabbet kuşu ç.ifleştirip satmayı planlıyorum
şimdi eğer bu işe girersem
1) kaç adetle başlamam lazım
2) kaç kuruş sermaye lazım
3) hangi cins daha karlıdır
-
Arı olayı daha iyi :) . Bal'ın kilosu 30-40 YTL.Bakması çok zahmetli de değil.
Kuş olayı sakat gibi .
-
Yemi suyu cırcır kafa utulemesinin yanında, 2 tane yumurtlasa teki olse, 10 cift kusla baslasan, yavrunun tanesini 30 dan satsan, yılda kac kere yumurtlayacak? yılda aldıgın yavrunun getirecegi kâr kusların yıllık giderini karsılar anca. kafadan sallıyorum tabi boyle, oturup detaylı hesaplamak lazım.
-
gel birlikte girelim maksat muhabbet olsun =P
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------
gel birlikte girelim maksat muhabbet olsun =P
-----------------------------
zuhohohho cold bugün formundasın :C -
kuş işi değilde balık işi güzel.biraz sermaye lazım 500 ytl gibi.damızlık balıkları alıp öle başlıcan.sonra yavruları küçük bir akvaryumda biraz büyütücen bizim arkadaş yapıyo fena para almıyo havadan harçlık
-
Bakımı, masrafı bi yana, yılda yumurtalama sayısının azlığı nedeni pek kar edemezsin. Sen en iyisi hemstır al, çok hızlı sayıda ürüyorlar. Bakımı kolay değil ama iyi para var.
-
2 Çift yeter jumbo cins fiyatları zaten biraz pahalıdır ama satarken kar edersin iyi olur.
-
Bu konuda yardımcı olabilir.Öncelikle kuşlar hakkında genel bir bilgi veriyim;
Türkiye'de 3 çeşit kuş var;
-Muhabbet Kuşu
-Jumbo(ingiliz) Muhabbet Kuşu
-Birde bunların kırması
Jumbo'lar çok zor çiftleşirler yani jumboyu alıcaksın atıcaksın onlar s.kinin keyfine göre yawru verir ve randıman alamzsın.Onun haricinde Çiftler 12 ayda minimum 6 defa yumurtlarlar 6 defada minimum 4tane yumurta verirler.Eğer çiftlerin randımanlıysa en az 24 yawru alırsın.Ankarada petshoplara yawruları 15'den veriyorlar ortalama.24*15 360ytl yıllık gelir yaparlar.Ama bu konuda damızlık alırken dikkat etmelisin.Adamda süper verimli olan kuşları sen aldığında hiç yumurta vermeyebilirler.Bu konuda bir bodrumun filan varsa oraya bir üretimhane kurup orda kendin bakabilirsin.