Muhasebe Staj.
-
Bilirsiniz Lise sonda Ticaret lisesi mezunları bi muhasebecinin , mali müşavirin yanında staja başlar.222 tl maaş ile
Bende bu sene başlıyorum.Varmı aranızda daha önce yapmış yada bu sene yapacak olan ?
- İşin püf noktaları nelerdir?
- İşyerinde ne yapılır ?
- Yorucumudur ?
- Nasıl Bir Yer Tavsiye edersiniz ?
- Muhasebecilerle ilgili ilginç olaylar v.s v.s
deneyimi olan kişilerden bilgi istiyorum :)Bi Mali Müşavir'in yanında başlamak üzereyim need backup..
-
ilk önce ayak işlerine koşarsın sonra ayın 20 sine dogru evrak(mükelleflerin faturaları alış-satış) toplar bunları sıralmasını öğrenirsin daha sonra bunlar bilgisayar girilir tabi burada sen görev almazsın çünkü tercübe ister bunları bilgisayara girmek girilen bu evrakların kontrolü olur (hesap ekstrasına yada muavin hesaplar) tek tek kontrol edildikten sonra yanlış yoksa kdv yapımına başlanır kdvler çıkar e beyannameden online vergiler tahhakkuk ettikten sonra bunlar bilgisayardan çıkt alınır mükellefe haber verilir borcun var diye sonra paraları toplamaya gidersin bu sırada ssk larda hazırlanır onlar ayrı bir dert daha sonra ba-bs ler başlar takip eden ayın 5 ne kadar bunların kontrolü sayımı olur bu sırada tahhakuk ile beyanname arasındaki farkı öğrenirisn daha sonrada muhasebe içinde takip eden rutin işler muhtasar ve peşin vergiler vardır ki onları oradaki en tercübeli abiler ablalar yada patronlar kendileri ugraşır vergi dairesi ssk ticaret odası gibi yerlere sık sık gidersin bide çalışacagın yere bağlı iyi bir yerse çok şey ögretirler bu işi yapacaksan belli bir yere kadar çilesini çekeceksin hemde ne çile ama smmm olduktan sonra paranın dibine vurursun :D herhangi bi konuda yardım istersen yazarsın maliye 3 sınıf öğrencisiyim okul bitesede smmm stajını geçip bir smmm olsam diyorum bide dikkat etmen gerek en önemli husus çok ama çok dikkat isteyen iş kendi başına iş yapma emin olsanda 2 defa bak öyle cezalar yedirirsin insanlara akıl işi değil
-
işim var desene..
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Bilirsiniz Lise sonda Ticaret lisesi mezunları bi muhasebecinin , mali müşavirin yanında staja başlar.222 tl maaş ile
Bende bu sene başlıyorum.Varmı aranızda daha önce yapmış yada bu sene yapacak olan ?
- İşin püf noktaları nelerdir?
- İşyerinde ne yapılır ?
- Yorucumudur ?
- Nasıl Bir Yer Tavsiye edersiniz ?
- Muhasebecilerle ilgili ilginç olaylar v.s v.s
deneyimi olan kişilerden bilgi istiyorum :)Bi Mali Müşavir'in yanında başlamak üzereyim need backup..
-----------------------------
Önce ayak işi çay kave sonra çek tahsilatı,nakit tahsilat,Mali müşavirin özel banka işleri,internetten beyanname gönderme ve duvar suratlı vergi dairesi çalışanları..