Multi Boot Hakkında
-
beyler bi kaç hafta sonra laptopa format çikicem.
windows 7
windows xp
ubuntu
ubuntu netbook
backtrack
kurmayı dusunuyorum.
bunları hangi sıra ile nasıl kurmalıyım.
wubi, live cd, virtual pc felan demeyin daha önce kullandım öyle zaten.
-
en sonda bi linux yukledigin surece farketmez. fakat bu kadar isletim sistemini sorunsuz kullanman pek basit is degil.
-
1>windows 7
2>windows xp
5>ubuntu
3>ubuntu netbook
4>backtrack
yanlız, kaç GB harddisk'in var ki ? onu en azından 4-5 ayrı yere bölmen gerekir. C: D: E: F: G: gibi
aynı şekilde, her bir işletim sistemine de girdiğin zaman disk harfleri değişecek, biraz gıcık olacaksın...
Şöyle yap hocam;
Windows 7'yi kur, üzerine Ubuntu çak, multi-boot görür zaten ozmn.
Windows 7'nin içine sanal işletim sisteme kur, ona XP çak.
Bir Live cd'den de ( boot edilebilir disc ) backtrack'ı yazıp/açıp kullanabilirsin.
En verimlisi bu. Tabi xp'de pc video games çeviriyorsan, xp kur, sanala windows 7 kur.
-
320 GB hdd var.
amacım hepsini hdd ye normal olarak kurup başlangıcta görmesini saglamak.
işte budur dediğiniz sıra tam olarak nedir ?
eğer imkan varsa detaylıca anlatabilir misiniz ?
-
en son olarak bir linux dağıtımı kurduğun sürece linuxun boot şeysi olan grubu son kurduğun dağıtım yeniden kurar ve yüklü olan sistemleri windows dahil olmak üzere boot ekranına ekler
-
Hacı önce partitionları oluştur sonra linux sistemleri kur kurduktan sonra xp yi kur ve en son windows7 yi kur sonra windows7 den easybcd programını kur başlangıç boot seçenekleri için sistemleri teker teker isim vererek ayarla easybcd biliyorsundur umarım.
"en son olarak bir linux dağıtımı kurduğun sürece linuxun boot şeysi olan grubu son kurduğun dağıtım yeniden kurar ve yüklü olan sistemleri windows dahil olmak üzere boot ekranına ekler"
tabi arkadaş doğru söylemiş en mantıklısı zaten ekleniyor en sonda linux dağıtımı olan ubuntuyu kurursan ekler başlangıç seçeneklerine hepsini.
Ama benim dediğim yöntemlede olur.
-
önce xp kuracaksın,
sonra 7 yi kuracaksın
sonra teker teker linuxleri kuracaksın ama bu kadar işletim sistemi saçma...
7 kurup virtual xp ile calışmak ve ubuntuyuda ayrıca kurmak en doğrusu
-
ayrıca ubuntu netbook cok sikimsonik bi işletim sistemi, pil canavarı resmen
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
önce xp kuracaksın,
sonra 7 yi kuracaksın
sonra teker teker linuxleri kuracaksın ama bu kadar işletim sistemi saçma...
7 kurup virtual xp ile calışmak ve ubuntuyuda ayrıca kurmak en doğrusu
-----------------------------abi kullandım usb ile yada virtual pc ile ama kasıyor felan saglıklı gelmedi bana.
hem fantezi benim için bu :)