Multiple Monitor Kullanımı
-
Selamlar,
Ofise çoklu monitör kurmak istiyorum kullanım amacına gelirsek aşağıdaki kata 1 yada 2 tane daha monitör koyucam ve aşağıdaki monitöre ana makinedeki monitörden farklı olarak başka verileri aşağıdaki kişilerin görmesini istiyorum. bunu nasıl sağlıyoruz?
örnek için aşağıdaki video ya bakınız ama bakarken her bir monitörün ayrı odalarda olduğunu düşünün ve ana bilgisayardan istediğim görüntüyü odalardaki herhangi bir monitörde göstermek istiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=_MM3NUeXylw
-
-
Çoklu monitor kurma ve her ekranda farklı islem yapma benimde merak ettigim konu, takip
-
hocam diğer monitöre göre açıyosun uygulamayı normal bu :D zaten çift monitör bağladığında pcye , sağ ve sol monitörde farklı uygulamalar açabiliyosun tek klavye mouse üzerinden yönetiyorsun , birinde youtube da klip izlerken diğerinde kod yazabiliyosun mesela.
-

Benim düzenek böyle lakin ben de ekranların boyutları farklı
Sanırım farklı odalar arasın da bir iki ekrana farklı görüntüler vermek istiyorsun
En azından bir bilgisayara bağlı birden çok ekran istiyorsun
Ekran kartı çıkışının vga/dvı hangisi ise ve kaç çıkışı var ise
Örnek 2 dvı çıkışı veya 2 vga çıkışı var ise toplam 2 ekrana ekran paylaşımı yapabilirsin
Ama daha fazla çıkış yapacağım, veya benim ekran kartımda tek çıkış mevcut diyebilirsin
O zaman ; http://www.hepsiburada.com/dark-full-hd-1-giris-4-cikisli-vga-splitter-sinyal-cogaltici-dk-hd-spvga4x1-p-BS51685
Bu vga çıkışı çoklayıcıdır, Dvı Çoklayıcı bulamadım şuan ama ufak bir aparat sayesinde ekran kartı çıkışı dvı ise vga - vga ise dvı'ya çevirebilrsinCihaza bağlantı yapıp var olan port sayısı kadar ekrana görüntü verebilirsin
Donanımsal ivme bittikten sonra, yazılımsal olarak eksiklerin olacaktır
Bunlar Win 10 için söylüyorum, her ekrana istediğin görütüyü atabilir bağımsız bir ana ekran gibi kullanabilirsin
Ama genel olarak teme başlat mesünün ve arka plan görüntüsü her bir ekranda varsayılan ana ekrana göre haraket edecektir
Bu yüzden hem türkçe hemde lisansı bende mevcut olan ; https://www.displayfusion.com/News/2015/09/displayfusion-731-now-available/
Display Fusion sadece bu iş için özel olarak tasarlanmış bir program gibidir,
Her bir ekranı bağımsız kontrol etmeni, başlat menüsünden pencere geçişlerine kadar teker teker yönetebileceğin bir programdır
Bu olduktan sonra rahat bir şekil de ekran yönetimi yapabilirsin, profillerini oluşturup sistem çökmesin de tek tuş ile tüm ekranlara verdiğin
En ufak ve uzun süren ince detayları bir daha sıkıntı çekmeden yükleyebilirsin aynı zamanda da tükçedir
Benim ekran croosfire olarak çalışmakta 2 harici bir on board ekran kartında olduğundan biraz sorun çekmekteyim :)
Not programın da bir özelliği var ; Bir pencereye gelip kenarına Farenin orta topuyla tıkladığında
Bir sonra ki ekrana, Ekrana otamatik özel veya tam ekran formatında direk tek tıkla aktarmakta
Örnek fotoğrafta olan orta ekrandan sol ekrana bir chrome geçirmek istediğimde bunu orta ekrandan
Sağ ekrana çekme yerine, direk chrome üst sekmlerin olduğu yerde ki boşluğa farenin topuyla bir kez tıkladığımda
Direk yan ekrana atmakta, ayarlardan ister isem var olan kendi boyu istersemde tam ekran şeklinde gitmesini sağlayabiliyorum
Her bir fare topu bir sonraki ekrana aktarır 1 den 2.ekrana 2.ekrandan 3. ekrana 3.ten tekrar 1.ekrana ara sıra oyun da oynarım sıkıldıkça
EricNorthman tarafından 22/Ara/15 13:21 tarihinde düzenlenmiştir