folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Multiple Monitor Kullanımı

Multiple Monitor Kullanımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Selamlar,

Ofise çoklu monitör kurmak istiyorum kullanım amacına gelirsek aşağıdaki kata 1 yada 2 tane daha monitör koyucam ve aşağıdaki monitöre ana makinedeki monitörden farklı olarak başka verileri aşağıdaki kişilerin görmesini istiyorum. bunu nasıl sağlıyoruz?

örnek için aşağıdaki video ya bakınız ama bakarken her bir monitörün ayrı odalarda olduğunu düşünün ve ana bilgisayardan istediğim görüntüyü odalardaki herhangi bir monitörde göstermek istiyorum

https://www.youtube.com/watch?v=_MM3NUeXylw 

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

"bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Çoklu monitor kurma ve her ekranda farklı islem yapma benimde merak ettigim konu, takip 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

hocam diğer monitöre göre açıyosun uygulamayı normal bu :D zaten çift monitör bağladığında pcye , sağ ve sol monitörde farklı uygulamalar açabiliyosun tek klavye mouse üzerinden yönetiyorsun , birinde youtube da klip izlerken diğerinde kod yazabiliyosun mesela.

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Benim düzenek böyle lakin ben de ekranların boyutları farklı 

Sanırım farklı odalar arasın da bir iki ekrana farklı görüntüler vermek istiyorsun 

En azından bir bilgisayara bağlı birden çok ekran istiyorsun 

Ekran kartı çıkışının vga/dvı hangisi ise ve kaç çıkışı var ise 

Örnek 2 dvı çıkışı veya 2 vga çıkışı var ise toplam 2 ekrana ekran paylaşımı yapabilirsin 

Ama daha fazla çıkış yapacağım, veya benim ekran kartımda tek çıkış mevcut diyebilirsin 

O zaman ; http://www.hepsiburada.com/dark-full-hd-1-giris-4-cikisli-vga-splitter-sinyal-cogaltici-dk-hd-spvga4x1-p-BS51685

Bu vga çıkışı çoklayıcıdır, Dvı Çoklayıcı bulamadım şuan ama ufak bir aparat sayesinde ekran kartı çıkışı dvı ise vga - vga ise dvı'ya çevirebilrsin

Cihaza bağlantı yapıp var olan port sayısı kadar ekrana görüntü verebilirsin 

Donanımsal ivme bittikten sonra, yazılımsal olarak eksiklerin olacaktır 

Bunlar Win 10 için söylüyorum, her ekrana istediğin görütüyü atabilir bağımsız bir ana ekran gibi  kullanabilirsin 

Ama genel olarak teme başlat mesünün ve arka plan görüntüsü her bir ekranda varsayılan ana ekrana göre haraket edecektir 

Bu yüzden hem türkçe hemde lisansı bende mevcut olan  ; https://www.displayfusion.com/News/2015/09/displayfusion-731-now-available/

Display Fusion sadece bu iş için özel olarak tasarlanmış bir program gibidir, 

Her bir ekranı bağımsız kontrol etmeni, başlat menüsünden pencere geçişlerine kadar teker teker yönetebileceğin bir programdır 

Bu olduktan sonra rahat bir şekil de ekran yönetimi yapabilirsin, profillerini oluşturup sistem çökmesin de tek tuş ile tüm ekranlara verdiğin 

En ufak ve uzun süren ince detayları bir daha sıkıntı çekmeden yükleyebilirsin aynı zamanda da tükçedir 

Benim ekran croosfire olarak çalışmakta 2 harici bir on board ekran kartında olduğundan biraz sorun çekmekteyim :) 

Not programın da bir özelliği var ; Bir pencereye gelip kenarına Farenin orta topuyla tıkladığında 

Bir sonra ki ekrana, Ekrana otamatik özel veya tam ekran formatında direk tek tıkla aktarmakta 

Örnek fotoğrafta olan orta ekrandan sol ekrana bir chrome geçirmek istediğimde bunu orta ekrandan 

Sağ ekrana çekme yerine, direk chrome üst sekmlerin olduğu yerde ki boşluğa farenin topuyla bir kez tıkladığımda 

Direk yan ekrana atmakta, ayarlardan ister isem var olan kendi boyu istersemde tam ekran şeklinde gitmesini sağlayabiliyorum 

Her bir fare topu bir sonraki ekrana aktarır 1 den 2.ekrana 2.ekrandan 3. ekrana 3.ten tekrar 1.ekrana ara sıra oyun da oynarım sıkıldıkça 

EricNorthman tarafından 22/Ara/15 13:21 tarihinde düzenlenmiştir

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
Toplam Hit: 738 Toplam Mesaj: 5
çoklu monitör