Münazara Ödevi
-
Hocalar yarina gitcek "annenin çocuk gelisimindeki rolü ''bu konulardan anlayan agzi iyi laf yapan tabiri caizse yardim etse 5-6 cumlr olsun yeter acil olmazsa yormazdim sizi teşekkür
-
hadi herkes bi cümle yazsın
ilk cümle benden;
'-Annelik en büyük kariyerdir -
Çocuğun ilk eğitimi ailede başlar.
Ailesinden aldığı eğitim sonucu dünyaya bakış açısı gelişir doğal olarak. Türk toplumunda babalar biraz daha çalışma odaklı oldukları için çocuklar direk olarak anne tarafından eğitilir. Yönlendirmesi sonucu kişi toplumda bir birey olarak yerini alır vs.vs.
-
Anne, çocuğun gelişiminde en önemli etkendir ki çocuk daima onun öğretileri ile ilerler ve o yaşta anne ne biliyorsa ona öğrettiği için ileride bağımlı kişilik ve bağımlı insan denilen kavramlar çıkar ortaya. Annesi ile iletişimi iyi olan çocuk ileride eşine aynı şekilde iyi yaklaşacak; annesi ile iletişimi kötü olan çocuk ise annesi ile yaşadığı sorunların aynısını eşi ile yaşayacaktır. Annesi ile iletişimi iyi olan çocuk görev ve sorumluluklarının bilincinde bir birey olmanın temelini küçük yaşta oluşturacak bunun yanında insanlarla iletişimin nasıl kurulması gerektiğini öğrenecektir. İletişim, kişilik, soru ve sorunlara yaklaşım gibi daha bir çok konuda etkin olmasi için annenin yaklaşımı önem taşır.