Müridler İşletme Bölümü Hakkıda Bilgisi Olanlar Bakabilirler Mi?
-
Lise son sınıf öğrencisim .) Malum sınava az kaldı yusuf yusuflarda tüm öğrenciler..Puanlarıma göre hedefim 9 Eylül Üni İşletme bölümü..Bu bölümde okuyanlar veya bölüm hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum..Okul bitince nerelerde çalışılabilir?Bankada iş bulunabilir mi?Vb..Bu bölüm hakkında neler biliyorsunuz..Yardımcı olursanız sevinirim .) ..
-
dostum benim ev arkadasım 9 eylül işletmede okuyor. işletme mezunu olarak iş alanın çok geniş aslında şirketlerde yöneticilik vs. ama 9 eylül işletme sıradan bir fakülte oldugu için bu görevler ilk aşamada çok zor. bankalarda çalışabilirsin. zaten çogu mezun bankada görev almayı dener. diğer ev arkadasım da 9 eylül ing işletmede :) o bi adım daha önde düz işletmeye göre tabi. ama bir bogaziçi odtü gbii avantajlı değil yine de bu sektörde. özel sektörde çalışacaksın üstündeki etiket hepsinden önemli olack o yüzden.
-
HyKo bunu yazdı:
-----------------------------
dostum benim ev arkadasım 9 eylül işletmede okuyor. işletme mezunu olarak iş alanın çok geniş aslında şirketlerde yöneticilik vs. ama 9 eylül işletme sıradan bir fakülte oldugu için bu görevler ilk aşamada çok zor. bankalarda çalışabilirsin. zaten çogu mezun bankada görev almayı dener. diğer ev arkadasım da 9 eylül ing işletmede :) o bi adım daha önde düz işletmeye göre tabi. ama bir bogaziçi odtü gbii avantajlı değil yine de bu sektörde. özel sektörde çalışacaksın üstündeki etiket hepsinden önemli olack o yüzden.
-----------------------------Sağolasın..Şanslıyım ki iki ev arkadaşında işletme bölümü okuduğu içi bilgi verebildin bana .) Ya bi tanıdık var yani bankaya girmem sorun olmaz hatta mezul ol direk başlatırız seni bankada dedi fln..Ama mali müşavirlik olayı var sanırım o daha hoş geliyor gözüme..Birde işletme bölümünde dil öğrenmek zorunluymuş yani türkçe zaten var ama türkçe konuştuğun gibi ingilizce konuşman lazımmış..Yanındada bir dil daha çat pat bilmen lazımmış eğer kolay iş bulmak istiyorsan..Bu doğrumu,bilgin var mı..Yoksa da,ev arkadaşlarına sorarsan sevinirim hocam .)
-
izmir güzeldir, ucuzdur , eğlencelidir. kızları hem güzel hem rahattır , gezip dolaşacakta çok şey vardır. izmirde ne okursan oku süper zaman geçirirsin.
haa bölüm seçimi konusunda soruyosan , yıllar önce üniversiteyi bitirmiş biri olarak şunu diyebilirim ki , iş tamamen sende biter enboktan okulu bile bitirsen süper kariyer yapabilirsin ya da en iyi en pahalı okulu okuyup işsiz kalabilirsin. sen önce şunu kendine sor samimi olarak cevapla ben bu mesleği yaparmıyım istiyormuyum? saatlerce günlerce yorulmadan bkmadan çalışrım diyomusun , severek şevkle yaparım muhasebe konusunda dergileri dökümanları aşk ile okurum diyomusun ? ben açıköğretim işletme bitirip müdür olanıda gördüm bilgisayar mühendisi olup sürünenide. aynı bölümün aynı senesi mezun olanlardan abd den işteklifi alanında adını biliyorum, 10 senedir iş bulamayanında bilmem anlatabildimmi?
yoksa elbette ege üni iyi bi üniversite , işletme iyi bi bölüm izmirde süper biyer yaşamak okumak için
-
xzxz bunu yazdı:
izmir güzeldir, ucuzdur , eğlencelidir. kızları hem güzel hem rahattır , gezip dolaşacakta çok şey vardır. izmirde ne okursan oku süper zaman geçirirsin.
haa bölüm seçimi konusunda soruyosan , yıllar önce üniversiteyi bitirmiş biri olarak şunu diyebilirim ki , iş tamamen sende biter enboktan okulu bile bitirsen süper kariyer yapabilirsin ya da en iyi en pahalı okulu okuyup işsiz kalabilirsin. sen önce şunu kendine sor samimi olarak cevapla ben bu mesleği yaparmıyım istiyormuyum? saatlerce günlerce yorulmadan bkmadan çalışrım diyomusun , severek şevkle yaparım muhasebe konusunda dergileri dökümanları aşk ile okurum diyomusun ? ben açıköğretim işletme bitirip müdür olanıda gördüm bilgisayar mühendisi olup sürünenide. aynı bölümün aynı senesi mezun olanlardan abd den işteklifi alanında adını biliyorum, 10 senedir iş bulamayanında bilmem anlatabildimmi?
yoksa elbette ege üni iyi bi üniversite , işletme iyi bi bölüm izmirde süper biyer yaşamak okumak için
-----------------------------Hocam İzmir i çok iyi anlattın,bende İzmirde yaşıyorum.) Diğer söylediklerinde de bence yerden göğe haklısın..İşin o kısmını pek düşünmüyor çoğu kişi..Önemli olan kendini yetiştirebilmek..Aslında benim istediğim bölüm pisikoloji idi,fakat çeşitli sağlık problemleri nedeniyle 2 ay ne okula gidebildim ne de dershaneye..Hal böyle oluncada tabi hedefi düşürdük..Sonra düşündüm ne hoşuma gider diye..İşletme hoş geldi bakalım hayırlısı..Ama ne yalan söyliyim pisikoliji hep içimde kalacak..
-
tercih senin tabi de ikiside sözel diye aynı meslek ya da benzer sanmayasın ona bakarsan makine müh de bilgisayar müh. de sayısal ... 1 sene hatta 2 sene kaybedip istediğin bölüme girmek, ömrün boyunca istemediğin mesleği yapmaktan çok daha karlı bir seçim ama tabi herkesin kendi özel koşul ve imkan kısıtları vardır
-
Muhasebe bürolarında çalıştığım deneyimimle söyleyeyim ticaret lisesi mezunu değilsen muhasebe bürolarında iş bulman zor. İşletme bölümü sıradan bi bölümdür bana göre ben şu an afyon'da 2 senelik muhasebe bölümü okuyorum dgs ile maliye'ye geçmeyi düşünüyorum.
Mali Müşavir olman içinde üni + 3 sene staj yapman daha sonra sınavlara girip dersleri vermen gerekiyor.
-
Ben herşeye rağmen pazarlama okumanı tavsiye ederim.Eğer düşünürsen sana bilgi verebilirim pazarlama ile ilgili.İşletme okumanı ise hiç tavsiye etmem.
-
Dostum git Odtü'de İktisat oku...
-
xzxz bunu yazdı:
tercih senin tabi de ikiside sözel diye aynı meslek ya da benzer sanmayasın ona bakarsan makine müh de bilgisayar müh. de sayısal ... 1 sene hatta 2 sene kaybedip istediğin bölüme girmek, ömrün boyunca istemediğin mesleği yapmaktan çok daha karlı bir seçim ama tabi herkesin kendi özel koşul ve imkan kısıtları vardır
-----------------------------Pisikoloji beni en çok mutlu eden meslek olacaktır gibi geliyor fakat işin emek ve maddi kısmı da var..İlk seneden kazanıp girmek istiyorum..Kimse ailesine 1 sene daha dershane vb masraflara sokmak istemez..Ya da bu sene elinden geleni yaptın,seneye aynı sıkıntıları seçmek istemezsin..İşletmede mutlu edebilir beni diye düşünüyorum her nekadar pisikolojiyle ilgisi olmasada..Ne diyelim hocam Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin..