Musallat Virüsü Sorun
-
Merhabalar geçenlerde arkadaşın birinin pc ye flashı takmam sonucunda pc me geri taktığımda bu virüse maruz kaldım. Neyse araştırdım falan çözdüm Rkill ve Combofix ile hakkından geldim. Ancak harici harddiskimde karşılaştığım bir sorun var. Meğerse bu virüs her klasörün içine klasörün_adi.exe adında bir klasör simgeli uygulama oluşturuyormuş şimdi 55 gb lık bir arşivin içinden bunları temizlemek istemiyorum. Bunu silecek bir program biliyor musunuz?
Teşekkürler
-
arama kısmına *.* yazarak listele tüm dosya ve klasörleri.. sonra tarihe göre sırala ve en son neredeyse o bahsettiğin exe oraya kadar olan kısmı seçip sil..
-
Çerez çözüm: film arşivi gibi içinde hiç ya da daha az .exe li dosya bulumduran diskte arama kısmına *.exe yazıp çıkan tüm sonuçları ctrl+a ve shift+delete yardımıyla kökten temizleyin.
çözüm işe yaramaz ise program olarak bir şeyler yazılabilir.
-
sesgisel analiz yapabilen bir antivirüs varsa (kaspersky gibi çoğunda artık var.) zaten kendi bulup yok eder.
tarama bile yaapmana gerek yok. o sürücüde *.* diye arama yaptığında antivirüs direk çıldıracak bulacak hepsni yok edecek.
-
bu hafta aynı sorunla uğraşıyodum hacı biraz zamanını alcak onu söyliyim, kullandığın herangi virüs programı varsa geçici olarak sil nod 32 deneme sürümünü yükle geçici olarak diğerlerinini çoğu alt dizinlere bulaşmış boş exeleri algılamadı nod 32 ile tamamen hallettim daha kısa yolu varmı bilmiyorum önce diskleri teker teker tara ana exe dosyası olan musallat.exe yi bulup sil,
benim 10bin küsür klasörün alt dizinlerinin hepsini aynı adları taşıyan exe ler açmıştı 24 saatten fazla tarama yaptım 20bin kadar hem harici de hem bilgisayarda bulaşmış tamamını sildim daha kısa yöntemini bulamadım.
-
Hocam öncelikle antivirus kullanmıyorum. Arada combofix fln kullanıyorum işte. Bu olaydan sonra usb guard kullanmaya başladım gayet başarılı bir yazılım. Malesef film arşivi falan olsa halledecektim de çok exe var dosyalarımın arasında.
Tarihe göre sıralama fikri işe yarayabilir deneyeceğim hepinize teşekkürler
-
Aynı virüs geçen arkadaşın bilgisayarında da vardı. En alt dizine kadar kendini kopyalıyor, çok sinir bozucu. USB'den bulaşmış ona da. NOD32 ile temizledim.
-
ben formatlamıştım daha kolay :D
http://tahribat.com/Forum-Musallat-Exe-179475/ edit link
csr288 tarafından 15/Haz/14 12:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Malware Byte, Adaware ve Combofix taramasi isini gorebilir.
-
edit: işini kolaylaştırayım
not defteri aç şunları kopyala
chcp 1254
for /f %%f in ('dir /A:D /S/B') do echo del "%%f.exe" > sil.bat
masaüstüne listele.bat olarak kaydet
listele.bat dosyasını usb'nin kök klasörüne yapıştır ve orada çalıştır
sil.bat diye dosya çıkartacak onu çalıştırırsan klasör ismi ile aynı isimdeki exeleri silecek
işinizi görecek kadar kodlama öğrenmeyi herkese tavsiye ediyorum buradan
YekteranBaymedir tarafından 15/Haz/14 16:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdı
edit: işini kolaylaştırayım
not defteri aç şunları kopyala
chcp 1254
for /f %%f in ('dir /A:D /S/B') do echo del "%%f.exe" > sil.bat
masaüstüne listele.bat olarak kaydet
listele.bat dosyasını usb'nin kök klasörüne yapıştır ve orada çalıştır
sil.bat diye dosya çıkartacak onu çalıştırırsan klasör ismi ile aynı isimdeki exeleri silecek
işinizi görecek kadar kodlama öğrenmeyi herkese tavsiye ediyorum buradan
Aslında ben yazılımcıyım hocam Linux kullandıktan sonra windows böyle oluyor :D shell ile hiç aram yok bir "dir del ren" falan bilirim hepsi bu bu çok iyiymiş. Teşekkür ederim :)