Mustafa Kemal Atatürk - Hakikat Nerede?
-
Atatürk'ün Türklük sevgisini, ulusuna verdiği değeri gösteren nadide bir eser.
http://www.youtube.com/watch?v=uYlw1owVIBU
Hakikat Nerede?
Gafil, hangi üç asır, hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karatıda şafak
Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.
Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa'nın Alplerinde Oğuz torunları
Doğudan çıkan biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Hakikat nerede?
Mustafa Kemal Atatürk
-
Atatürk her ne kadar türklüğün tanımını farklı yapmış olsa da bir kürdün nasıl ben türküm diyebileceğini hep merak etmişimdir.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------
Atatürk her ne kadar türklüğün tanımını farklı yapmış olsa da bir kürdün nasıl ben türküm diyebileceğini hep merak etmişimdir.
-----------------------------vatandaşlık bağından olsa gerek. benim soyumda bulgar ve yunan göçmeni ama gayet rahat diyebiliyorum.
edit: bu arada başlığı düzeltmelisin hocam.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------nasıl amerikada yaşayan, meksikalı,italyan,ispanyol vb. insanlar biz amerikanız diyorsa öyle bu ırkla alakalı değil vatanla alakalı bir durum.
-
çok insan tanıdım ortalıkta türküm diye dolanıp vatanını satan. çok insan tanıdım türk olmadığı halde bu vatan için canını verecek. olayı ırk mevzusuna çekmek çok yanlış olur. önce insan olmak gerek. kafası karışık haldeki insanlara yol görtermek yerine saçma sapan cümleler kuruluyor. emin ol bir kürt vatandaşımız içtenlikle ne mutlu türküm diyene diyebiliyorsa senden de benden de daha fazla türktür o.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk'ün bahsettiği Türklük, Türk Milliyetçiliği; Türk ırkından olanları değil, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayanları, o kimliği taşıyanları kapsar. İster Kürt ister Ermeni olsun.
-
Bin yıldır Kürtler ve Türkler bir arada yaşıyor, son dönemlerde(100 yıl kadardır) yapılan kara oyunlarla Kürt ve Türk birbirine düşman edilmiş olsa bile, asırlardır bir arada yaşayan bu halklar elbetteki kan, kültür ve dil olarak birbirlerine bağlandılar ve ortak bir tarihi mirasları var. Dolayısıyla gerçekçi bir düşünce olarak, Atatürk Milliyetçiliği doğuyor. Ulusalcılık düşüncesine yakın bir düşünce.