folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Mutfak Sanatlari Akademisi - Ascilik

Mutfak Sanatlari Akademisi - Ascilik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

Arkadaslar okul bittikten sonra bu okula basvurmayi dusunuyorum, yalniz ucretleri biraz fazla. Simdi sorum su; bu kadar ucret verdikten sonra cidden ise yarar mi sizce, yani gittigime deger mi?

Etrafinizda bu okuldan mezun olan tanidiginiz ya da bu okulda egitim gormus olan murid var mi?

web sitesi: http://www.msa.com.tr

Bortubocek sever
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Dostum ben lise yıllarımı sayısal bölümlerde harcamış, sözel bir kişiliğim. Kendi kendime geliştirdiğim yazarlık yönümü daha bir geliştireceğine inanarak bir dönem bu konuyu araştırdım. Çünkü yemek pişirmek bir noktadan sonra en ince sanatlardan birine dönüşüyor.

Bahsettiğin okul çok prestijli ve işinin ustasıdır. Ücretleri yüksek diyorsun ama şef olmanın ne demek olduğunu tam anlamı ile bilsen, bahsedilen rakamlar sana çok cüzzi gelecektir. Örneğin çok prestijli bir restorantın şef ihtiyacı doğdu. Nasıl bir araştırma sonucu işe alınacağını düşün. İnce eleyip sık dokuyacaklar ve kendi adını taşıyan teknikleri olan insanları tercih edecekler. Bu da gidip 16 bin tl verip bu işin okulunu okumanın bile yetersizliğini gözler önüne serer. Çünkü isim ve çevre edinmiş bu prestijli restorant'ın o leziz yemeklerinin müşteriler tarafından beğenilmesi ve beğenilmemesi hususunda sorumluluk taşıyan ve bir manada restorant'ın ikinci ismi olan kişi şeftir. Her işin kendi içinde değerinin artış göstermesi gibi bu iş de kendi içinde değerli ve paha biçilmezdir. Yemekleri bakımından yargılanan restorantların hiçbirinin lezzetleri aynı değildir. Çünkü hiçbir restorantın şefi aynı ayarı kullanmaz. Bu da şef dediğin yani eğitimi 16 bin tl olan adamın herşeyin başlangıcı olduğunu gösterir. İnan bana bu çok ağır ve leziz bir durumdur.

Takipteyim. Belki karşılıklı iki rakip restorantın şefleri oluruz. :)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 815 Toplam Mesaj: 2