Mutfak Ve Banyo Dekorasyon İçin Fikir
-
Merhaba Mürid(e)ler,
son zamanlarda anlayacağınız üzere evleniyorum ve şu telaşlar bitene kadar biraz bu dertlerimle ilgili konularla sizi boğacağım :)
şimdiki sorunum ise şöyle şuan mutfağım aşağıdaki gördüğünüz metrajlarda,
ve hiç kullanışlı bir mutfak değil bizde bunu biraz para harcayıp kullanışlı bir mutfak ortaya çıkaralım diyoruz,
ama tabi bütçe sıkıntımız var bi kaç usta geldi güzel fiyatlar verdi :)
bende en son aklıma burası geldi acaba aramızda dekorasyoncu yada tasarımcı çizimci varmı bize bu mutfağı gerçekten kullanışlı bir hale getirebilecek yada sadece çizimini yapabilecek bir arakdaşımız,
beylikdüzü nde oturuyorum yakın arkadaşlar varsa gelip mutfağı görebilirler,
aşağıdaki çizim birebir cm ölçüleridir,
banyo ile alaturka tuvalet var onalrın arasında ince bir duvar var o kırılıp banyo büyütülecek,
anlayacağınız evde çok iş var ama önceliğimiz mutfak çok boğucu bir hali var,
aslında derdimiz japonlar gibi minik ve akıllı işlevsel tasarımlar yapıyorlar ve herşeyi kiçicik alana sığdırabiliyorlar istediğimiz aslında o ama herkes hep sosyal medyada bile baktık koca koca alanlara dekorasyon yaptıkları için bu ufacık yeri görünce bi kal geliyor,
neyse uzatmayayım bu işlerden anlayanımız varsa bi yardımı olursa çok sevinirim,
şimdiden teşekkürler.
-
Hocam İkea ya baksana bi güzel fiyatlar oluyor orada. Armatür falan da ucuz bulabilirsin.
Taksitle Koçtaş falan da olur ama bence ıyk
mermer tezgah yapcam vsvs dersen pahalı
-
ChatGPT'ye sorsan daha güzel fikir verir. Hatta mutfak ve banyonun fotoğrafını çekip "verdiğin fikir doğrultusunda yapıp göster" dersen size bitmiş halinide gösterir.
Birde son dönemde siyah ve gri renk fayans moda oldu sakın öyle bir şey yapmayın sonra pişman olursunuz. Mümkün oldukça açık renkli fayans tercih edin. Toz pembe veya gök mavisi iyidir. Hem modası geçmez hemde ferah gösterir.
mkyb tarafından 21/Tem/26 00:59 tarihinde düzenlenmiştir -
keske resmini de koysaydin.
hatta ev bos ise, evin videosunu cekip koyarsan sevinirim.
eski bir emlakci ve hayatimin cogunu mutfakta geciren biri olarak bu benim uzmanlik alanim :)
ev dekorasyonunda fayansti boyaydi bunlar bir sonraki dusunulecek isler.
evin m2 , cephesi, ic odalarin koridorun yeri, kac odali 2+1 ? 3+1 ?
ben yönetmelikte sorun yasamayacaksan bol bol pencere olmasi taraftariyim. kat mülkiyeti degilse yapacagin bu tip tadilat sonrasi kat mulkiyeti alamazsin
sikayet edilirse sorun olur. kat mulkiyeti varsa bile bildirmeni tavsiye ederim. eskiden basit bir pencere ne olur ki derdim megersem depremde cok önemi varmis.
isimi saglam yapayim dersen...
yok salla gitsin herkes kafadina göre takiliyor derseniz ne kadar isik pencere olursa o kadar iyi.
hatta banyoya bile pencere aç. ışık acmadan girip cikiyorsun. nem olmuyor. ama iste kışın soguk olur.
mutfaga gelirsek dogalgazi zaten yola dogru taktirmak zorundasin.. dogalgaz müfredatina göre nereye takilacak onu belirledikten sonra mutfak isine girebilirsin...
mutfak sanirim 3 m2 gibi çok küçük bir alan. salon buyukse duvari yikip amerikan mutfak yapmak istermisin. alani genis gosterir. simdi paravan gibi yapiyorlar istersen kapatip aciyorsun..
yani bunlarin hepsi bir bütün. suraya mimarin kralini getir sadece su cizime bakip sana birsey yapamaz. daha cok bilgi lazim
-

ben mutfagi olabildigine kapali sevsemde surguyle panelle de acik kapali hale getirilebilir.

turkiyede banyoda penceremi olur deselerde ben siddetle tavsiye ederim

ama kayma dusme son zamanlarda çok. oturma yeri yapilmasini tavsiye ederim

futurist tarafından 21/Tem/26 04:08 tarihinde düzenlenmiştir -
https://www.kitchendraw.com/ENG/index.asp
bunu kullan
-
kroo bunu yazdı
Hocam İkea ya baksana bi güzel fiyatlar oluyor orada. Armatür falan da ucuz bulabilirsin.
hocam ikea da usta hizmetimi var orasını tam anlamadım ?
mkyb bunu yazdıChatGPT'ye sorsan daha güzel fikir verir. Hatta mutfak ve banyonun fotoğrafını çekip "verdiğin fikir doğrultusunda yapıp göster" dersen size bitmiş halinide gösterir.
Birde son dönemde siyah ve gri renk fayans moda oldu sakın öyle bir şey yapmayın sonra pişman olursunuz. Mümkün oldukça açık renkli fayans tercih edin. Toz pembe veya gök mavisi iyidir. Hem modası geçmez hemde ferah gösterir.
hocam ilk işim o oldu :)
chatgpt,gemini,deepseek,kimi bu 4 ünede sordum chatgpt nin yaptıgını alta eklıyorum,
diğerleri de buna benzer saçmalıklar yaptı cok uğtaştım ama yok sürekli saçmalamaya devam etti maalesef,
hocam fayans ta siyah olursa zaten çok boğulur mutfak büyük ihtimalle açık renkler kullanacağız,futurist bunu yazdıkeske resmini de koysaydin.
hatta ev bos ise, evin videosunu cekip koyarsan sevinirim.
eski bir emlakci ve hayatimin cogunu mutfakta geciren biri olarak bu benim uzmanlik alanim :)
ev dekorasyonunda fayansti boyaydi bunlar bir sonraki dusunulecek isler.
evin m2 , cephesi, ic odalarin koridorun yeri, kac odali 2+1 ? 3+1 ?
ben yönetmelikte sorun yasamayacaksan bol bol pencere olmasi taraftariyim. kat mülkiyeti degilse yapacagin bu tip tadilat sonrasi kat mulkiyeti alamazsin
sikayet edilirse sorun olur. kat mulkiyeti varsa bile bildirmeni tavsiye ederim. eskiden basit bir pencere ne olur ki derdim megersem depremde cok önemi varmis.
isimi saglam yapayim dersen...
yok salla gitsin herkes kafadina göre takiliyor derseniz ne kadar isik pencere olursa o kadar iyi.
hatta banyoya bile pencere aç. ışık acmadan girip cikiyorsun. nem olmuyor. ama iste kışın soguk olur.
mutfaga gelirsek dogalgazi zaten yola dogru taktirmak zorundasin.. dogalgaz müfredatina göre nereye takilacak onu belirledikten sonra mutfak isine girebilirsin...
mutfak sanirim 3 m2 gibi çok küçük bir alan. salon buyukse duvari yikip amerikan mutfak yapmak istermisin. alani genis gosterir. simdi paravan gibi yapiyorlar istersen kapatip aciyorsun..
yani bunlarin hepsi bir bütün. suraya mimarin kralini getir sadece su cizime bakip sana birsey yapamaz. daha cok bilgi lazim
ev boş şuan resim ve videoları kesinlikle iş çıkışı çekip buraya ekleyeceğim,
valla güzel bir fikir verebilirseniz çok güzel olur bizim için,
evin m2 tam bilmiyorum ama onuda akşam size toplam m2 sini yazarım, ev 2+1,
şöyle bir sorun var evin dış cebheye hiç bir şekilde müdehale ettirmiyorlar o yüzden dün akşam alaturka ve banyo arasındaki duvar kırma işlemide iptal, kat mülkiyeti mi ondan da haberim yok maalesef,
kombi bağlı evde şuan yerini değiştirmeyeceğiz mutfakta şu dış cephedeki 73cm olan duvarda duruyor,
nışanlım asla amerikan mutfak istemiyor koku olur olmaz diyor ki haklı yukarda dediğim gibi duvar kırma işlerinden dün akşam vazgeçtik,
attığın resimlerde şahane ama hepsi güzel paralara oluyordur kesin :)
akşam daha çok bilgi sağlayacağım :)erdem358 bunu yazdıhttps://www.kitchendraw.com/ENG/index.asp
bunu kullan
bakacağım hocam teşekkürler.

-
kroo bunu yazdı
sakın alma koçtaş ve ikea = pahalı kalitesiz çöp talaştan yapılma ürünler
-
@nazi_
yunusdogan tarafından 21/Tem/26 23:26 tarihinde düzenlenmiştir -
kelebeksim bunu yazdıkroo bunu yazdı
sakın alma koçtaş ve ikea = pahalı kalitesiz çöp talaştan yapılma ürünler
Ya uyguna mal olabiliyor. Tipi de fena değil bence
mutfağın çizimini İkeada mutfak personeline götür yardımcı olur.