folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Müzik Sitesi Proje Fikri

Müzik Sitesi Proje Fikri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

Hacılar, bilgim ve imkanım olsa yapmak istediğim bir fikir, şu aralar bu mümkün değil, belki birisi yaparda yada varsa öğrenmiş olayım.

Fikrin doğuş sebebi, şarkılarda yada müziklerde en hoşuma giden kısımların bulunup buna uygun müziklerin yapılması yada müzikleri bulmak

Projeyi şu şekil düşündüm; Şarkıların sevdiğim bölümlerini işaretliyorum, misal a şarkısının 38. saniyesi ile 56. saniye aralarında kalan müzik 

beni çoşturuyor.Sitemiz, o bölümlerin notalarını kayıt altına alıyor.Ben ne kadar hoşuma giden şarkı yada bölüm varsa hepsini kaydediyorum,

sonra site en sevdiğim bölümlerdeki notalara yada enstrümanlara göre random müzikler yapabilir, yada diğer şarkılarda o notalara yada

müziklere yakın şarkıları bana önerebilir.

Böyle bir fikir.Yapan olursa benden dua alır... :) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam google amca daha yeni sesten metin çıkartmaya başladı. Sen en az 3-4 farklı enstrümanın birlikte olduğu kayıtlardan nota çıkartmaktan bahsediyorsun :) Akademik tez konusu bu.. Ayrıca yapılması gayet zor :)

Google Music bunun biraz daha basitini yapmıştı. Bildiğim kadarı ile bpm ve enstrüman seslerini parçadan çıkarıp benzer kıvamda parçalar buluyor sana. Tabi varsa parçaların genre bilgileri ve diğer kullanıcıların deneyimlerini vs de kullanıyor. Kısacası zor iş :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

Bahsettiğin olay zor :) ama sony walkman cihazlarda sense me gibi bir özelliği vardı, şarkıları filtreden geçirip farklı modlara ayırıyordu. Enerjik, duygusal falan gibi..Bu olay bile müthiş bence

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

sıkıştırılmış parçalarda (mp3) o olayı yapmak çok zor çünkü frekanslar iç içe geçmiş oluyor. benim de enstrümanları ayırt etmek için bir proje hevesim vardı ama signal processing dersini aldıktan sonra vazgeçtim. :)

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Belki midi vasıtasıyla olabilir. Pratikte mümkün değil gibi görünüyor. Tonmaister var mı sitede aydınlatsın bizi.

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

dediğin sistem yani parçaların key ini analiz eden digital storelar var zaten

ama o iş enstürümanlara göre olmuo

her parçanın key i vardır ilk üç sesten major mü minör mü olduğunu zaten anlarsın

parçanın keyinde majorüne minörune görede seni coşturcakmı hüzünlündircekmi bilirsin

Toplam Hit: 745 Toplam Mesaj: 6