folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Müzik Stüdyosu İçin Pc Toplıcam Yardım !

Müzik Stüdyosu İçin Pc Toplıcam Yardım !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek
    Bir Mc nin Müzik Stdüyosu için Pc toplıcam Sizden bir yardım Alıyayım dedim Bir stüdyo için En iyi bilgisayarı yapmam gerekiyor Yardımcı olursanız Çok Sevinirim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

hdd geniş olsun ramin olabildiğine yüksek tut işlemci okadarda önemli değil mutlaka kaliteli en az çift ses kartın olsun ve en iyisinden mikrafon (başlıklı)

1 tane iyisinden kulaklık ve ses sistemi

yaptığın müzikleri hem kulaklıkdan dinle sesi ses sisteminden ver onlara göre ayarla çok şey fark ediyor.

muhtelif programlar zaten biliyorsundur.  

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    hocam forumda under_king hoca var kendisi bilgisayar satıyor ona tanışabilirsin belki sana indirim yapabilir. özelden pm atıp ulaşabilirsin. illada özelliklerini yazmamızı istiyorsan önce bütçen ne kadar hocam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek
    Ses kartı zaten M-Audio USB girişli Galiba Emin değilim sormadım kendisine Arkadaşın Mic desen bi okadar markasını fln unuttum Ama bayağı iyi Gold Diafram fln var Ama bnm için önemli olan bilgisayarı yani nolar extr şeyler Bana tam olarak böle er parçanın markası markasına toplaya biledcekbi arkadaş olursa sevinirim .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Abi bak sana tam önerme yapamam ama kafamdaki bişeyleri söliyebilirim :)

Adam gibi bi stüdyo için 10000ytl fln gerek belki daha fazla :)

Bi kere pikap olucak,mixer olucak,midi klavyeler accayip kullanışlı olur ve extradan synthesizer fln olabilir ayriyeten ses monitörü diolar böle kaliteli hoparlölrler oluyo kabinler fln onlardan bi çift her tür sesi duyabilmeni sağlar ;) kulaklıkta olabilir isteğe bağlı,mikrofon kaliteli olmalı,adi mikroyla kayıt yaptınmı deniz kıyısında söylüyosun gibi oluyor biliyorum denedim :D işin pc kısmına gelince creative ses kartın olacak şöyle taşşaklı bi model,ram olarak 1-2gb rahatlıkla yeter xp kurarsanız alete,işlemci olarak amd +3400 fln olsun ki benim evdeki pcde 64bit +3200 var.bi lcd monitör şık durur stüdyoda :) kasaya soutma için extra 1-2 fan olabilir yada maddiyat önmli deilse sıvı soutmada olabilir.hdd 250gb fln idealdir die düşünüorm,çünkü looplar,samplelar vs 50gbı bulcaını sanmıyom,kalanınıda rahat kullanırsınız ama 120-250 arası olsun,daha fazlası kasmaya sebep olabilir.

Pc 1,5 milyar fln tutar,fiyatlar uygun şu sıralar.Ama midi klavyelerin en ucuzu 350-400 kaıt,synthesizerler 2milyardan fln başlı,pikaplar 500den fln başlıo 2küsura çıkıo,o dediğim hoparlörlerin tanesi 100-200 kaıt civarı,kulaklıklar 10-100 arası bişi idealdir,mikrofon olarak 50-100 kaıtlıktan ucuzu dandik olur.Donanım kısmı böyle :) pc programı olarakta fl studio,hiphop ejay,cubase beat işinde en çok kullanılan 3 pro,ayriyeten adobe auditör lazım olur.Benden bu kadar :)

:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek
    yha hala anlamadınız bnm demek istediğimi nerdeyse büyü stüdyo ekipmanları var mic fln var Gold diaframlı Mixer var
    M-audio firewall var sonra ne istersen var ama Sadece Bunlara en Uygun Pc kasası lazım :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tankurt
    tankurt's avatar
    Erkek

hard disk alanı .. yüksek olsn ... ram 2 gb fln hız önemli bu işlerdde ve hafıza ...

ses kartı olrkda usb tavsiye etmem gecikme yapar ... benim tavsiyem pcı ...

www.myspace.com/tankurt91
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

"Digidesign" marka ses kartlarını öneririm. Aşağıda bundan bir tane mevcut. Yanılmıyorsam aynı anda 8 kanal kaydedebiliyorsun.

http://www.digidesign.com/index.cfm?langid=100&navid=126&itemid=5028

Tabi bir tane de mikser alsan iyi olur. Bunun için de "behringer", "mackie", "soundcraft" vb.. gibi birçok seçeneğin mevcut. Bu konuyu müzik aletleri satan biryerle konuşsan daha iyi olur.

Bilgisayar olarak da en azından 2 GB ram olsa iyi olur. Tabi işlemci de fena olmasın... Sabit diskin de bir tanesi 160 Gb'lık, diğeri de yedekleme amacıyla vs.. kullanmak için daha yüksek boyutlarda olabilir...

Aslında bu çok derin bir mevzu ve yukarıda bahsettiklerim senin için gereksiz şeyler olabilir. Belki de tek kanal kayıt yapabilmek sana yetecektir vs... İlla fazla para vermene gerek yok...

Neyse ki sen sadece bilgisayar sormuşsun ama ben yukarıdaki şeyleri de hatırlatmak istedim. Çok üstün özellikli bir bilgisayar almana gerek yok ama dediğim gibi 2 gb ram, fena sayılmayan bir işlemci ve fena sayılmayan bir ses kartı da işini görecektir ufak ev kayıtları için...

Kolay gelsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebter
    ebter's avatar
    Erkek
    hocam madem anlamıyosun niye böle bi iş aldınki

//www.radyosu.org\\//Gerçek Yeraltı\\
Toplam Hit: 1667 Toplam Mesaj: 9