Müzik Üzerine Bir Yazı Ve Soru ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

avrupanın bir çok ülkesinde ve amerikada müzik eğitimleri verilirken (üniv. hariç) bizim ülkemizde böyle bir şey söz konusu bile değil nedense müzik eğitimi almak isterseniz müzik aletleri satan yada bu işi öğrenmiş insanlardan para karşılığı alabiliyorsunuz ve sadece hobi olarak ilerletebiliosunuz oysaki finlandiya gibi küçük bir ülkede bile müzik eğitimi veriliyor yeteneğiniz ne üzerine olursa o eğitimi alıyorsunuz üstelik bu ülkenin devlet müziği de tahminlerin aksine METAL müziktir.

siz bu konuda ne düşünüyorsunuz bizim ülkemiz neden bu konuda geri kalmış durumdadır ?

Living Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek
    Dostum tamamen katılıyorum yani ülkemiz insanları özellikle metal müziği anırmak veya bağırmak olarak nitelendiriyo. ( Bkz : Geri Kafalılar ) Halbuki aşık olduğun zaman kendini müslüm gürses ferdi tayfur veya ne biliyim bu tarz insanlar yerine heavy metal e bıraksan aşkın gerçek yüzünü görürsün. En azından heavy metal acı vermiyo olayı yaşatıyo. Ama müslüm ferdi gibi insanlar acı veriyo. Bu tarz insanlar acı verirken neden hala dinlenir çok merak ediyorum. Tabi ben kendime göre anlattım. Çoğunuz karşı çıkacak yok efenim metal neymiş anırıyolar bağırıyolar diyenler olacaktır. Bu tarz konuşan arkadaşlarla tartışmaya girmek istemiyorum. Direk o arkadaşların geri zihniyetine sayıyorum. Ben kimseyi veya hiç bir tarzı kötülemiyorum sadece bilmediğiniz şey hakkında yorum yapmanıza kızıyorum. Benim düşüncelerimde bunlardır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    hacı belediyede gitar gösterisine çıktığm zaman bizden sonra bağlama çalınırken bi eleman sahneye çıktı bal gibi kaymak gibi türkü söyledi adamı 2 gün sonra HEMEN CAFELERE çağırdılar eğitim sistemi bu sanırım

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

tabi ki çok geri kalmış.Konservatuarlarda batı yerine %45 türk müzikleri aldı sanırım.Aptal saptal şeylerle uğraşıyrouz.

Türkiyedeki sistme çok aptalca zaten.Okullarda bırakın müzik, beden eğitimini geliştirmeyi istemiyorlar bile.Çocuklar müzikle beden eğitimiyle birşey yapar.

Amerikada başarılı 1.000 çocuk arasında gözlem yapıyorlar

(tam hatırlamıyorum ama veriler yüzeysel)200 tanesi çok zeki iqsu yüksek, 200 tanesi zengin geriye kalan 600 tanesi müzikle işi götürüyor.

Türkiyede ki anlamayanalr heh müzik ne ki diyor.

Bir hintli müzisyen yada arap birisi müziğini ypatığında bu hintli bu arap diyoruz.Ama kimse kalkıp Türk müziğinde a bu Türklerin müziği onlar yaptı demiyor.

Türkiyede sistme saçma insanların düşünce tarzı saçma herşey saçma.Müziğe gereksiz diye bakıyorlar.Ancakl bilseler önemini.

Bir ülkeyi tanıtmak için teknoloji, müzik, filmler önemlidir.Teknoloji bizde yok, film desen dünyaya verebileceğimiz bir şey yok müzik desen peh..

Hindistanlıular filmi yapıyor, teknoloji var, müzik desen gırla...

Güzel sanatlar lisesinde tasavvuf müziğine çevirmeye çalışıyorlar.NE diyim allah akıl fikir verisn. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Türkiye'de eğitim sistemi diye birşey yok.Herşey sana kalmış.Bu her alanda böyle.İnsanın çekip gidesi geliyor..

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

bu ülkede dünya capında ne adam gibi müzik nede resim yapılır....

müzik yapılır ancak temelde yatan sebep "para" oldugundan şarkılar genelde basit ve kötüdür. popcuların arabeskcilerin tv ve radyoları işgal etmesinden dolayı türk sanat müziğide gerektiği mertebeye ulaşamamış ve şu an ki jenerasyonun ilgisini kazanamamıştır.

resim de yapılamaz. İnsanlarımız hobinin ötesine gidemezler bu ülkede. sebep ise cok basit aç kalma korkusu.

Sanata ve sanatçıya gereken değer verilmemekte diye düşünüyorum. Bugün almanyada siktiri boktan müziği ile başarılı olamamış bir çok kişi veya kişiler (almancıda diyebiliriz ama nedense bu terimden pek hoşlanmazlar ^^ ) gelip burada tv ve radyoları işgal edip beyin tasımızı sktikten sonra akabinde parayı kaldırıyorsa bana göre sanat konusunda sıfırız...dünya capında ekonomist, yazar...vb cıkaramadıgımız gibi resim ve müzik alanındada minicik adımlardan öteye gidemiyoruz..

bassinyourface
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

en basitinden bu ülkede hangi resimci para kazanıyor hangi kaliteli müzikçinin değerini biliyoruz.Eğer reklam yapılmazsa tvde anımsamıyoruz bile.Eski müziklerden kaç tanesini biliyoruz?

Halbu ki bu gün çok sağlam alt yapılarda çok sağlam sanatçı ve müzisyenler eğer kasedin korsanının alınmayacağını bilse çok sağlam işler çıkara bilirler. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    abi nie kızıyorum biliomusun bu magazin haberlerine uyuz oluyorum türkiyede adam gibi müzik yapan anlının teriyle müzik yapan toplasanız el parmakalrınızı geçmez yaaa isyan edesim gelio abi pop a işte bu yüzden gıcığım onlar magazinsiz hiç bi halt olamazlar illa  açıcakalr otaraflarını bu taraflarını gündemem oturucakalr patt ardından kaset ne lan bu :( uyuz oldum abi

Living Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek

ya 1incisi metal müzüğk kapı gıcırtısından başka birşey değil, onun yerine rap r&b gibi beatleri daha kolay hazırlana bilir ve bilgisayar başında tabi okadar kasmaya gerek yok, hem hoş müzükler, ayrıca şiirimtrak bişiler yazmaya yöneltseler dahada iyi olur hem edebişyatın gelişmesi açısınan hem şarkı sözü bakımından,,

aq bize verdikleri tek müzük eğitimi: elimize uzun ince delikli birşey tutuşruyolar bütün gün üflüyon aq  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    joesatriani
    joesatriani's avatar
    Erkek

şu hayatta uğraşmayı sewdiim en önemli şey müzik.. bundan da askalsın ilkokulda nefret ettiriyolardı, neyseki sonanda kurtardım kendimi:) benim bakış açıma göre müzik insanın hayatını yaşam tarzını deiştiren en önemli unsurlardandır.. ben lisede 1 yıl yatılı kaldım, adamlar mehter marşıyla uyandırıyodu sabah.. hersabah küfretmekten ben yoruldum, sonra da ot gibi bi nesil çıktı bizim gençlikten.. şöle bi loreena mckennit çalsalar sabahları şuan heralde adam gibi bi üniversitede olurdum.. (sabahları mutlu bi şekilde uyanıp adam gibi ders çalışan akıllı uslu bi örenci olarak:D) insanlar metal, klasik fln tarz müzie yönlendirilmeli.. mesela okuldaki öretmenlerin tiplerini düşünüom da, bence böle öretmen dediin uzunsaçlı topsakallı küpeli ya da başka aykırı tip bişey olsalar, wala negüzel olurdu metalci fizikçiler fln..

söylicek çokşey war bu konuda ama şimdi sınawa gitmem gerekiyo sabahın bu saatinde aq..

bu arada bu benim tahribattaki ilk msgım.. aranıza katılmaktan şeref duyarım (çok şeyoldu be) :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    joesatrianni hojgeldin kardeş aramıza öncelikle... yani burdan sanatçılara kızmak isiyom ama napam kızamıoz a q bi ton makyaj malzemesi ve konfeksiyon dükkanı gibi gardolapları var o kadar  kıyafeti netceklerise hala anlamış değilim nese 2 3 kişi birleşip adamgibi bi sanat merkezi açsa olmazmıydı böylece ilk adım atılırdı gerisi gelirdi ondan sonra

Living Death
Toplam Hit: 1779 Toplam Mesaj: 11