Müzik‘Den Anlayanlar
-
Millet Selam,
Bi cihazımız var, OK-Geçiş Başarılı ve Denied-Giriş Başarısız seslerini çaldırmamız lazım.
Fakat, hoparlörümüz yok, sadece Anakartın Buzzerından sesi cıkartacağız.
Dolayısı ile ihtiyacımız olan şey,
Hangi notanın yada notaların kac saniye - yada salise çaldığında OK-Geçiş Başarılı sesine benzeyeceği ve
Hangi notanın yada notaların kac saniye - yada salise çaldığında Denied-Giriş Başarısız sesine benzeyeceği :)
Soru zor mu oldu kolay mı oldu anlaşıldı mı bilmiyorum ama yapabilen var mı acaba? :)
-
akbil sesi gibi mi çıkarmak istiyorsun hocam. yanlış anlamadıysam yazılımsal olarak nasıl yaparız diyosun :D
-
http://www.youtube.com/watch?v=g0wUVcgTj54
Bunun gibi mi abi :D
-
Darkfeo bunu yazdı
http://www.youtube.com/watch?v=g0wUVcgTj54
Bunun gibi mi abi :D
burdaki beep ile verilen sesler si notası yarım koma pes duyduğuma göre ve si pes olunca tüm dampere kaymış hocam ahaha cok iyi ya :D
-
MMB bunu yazdı
akbil sesi gibi mi çıkarmak istiyorsun hocam. yanlış anlamadıysam yazılımsal olarak nasıl yaparız diyosun :D
Aynen hocam, akbilin notaları lazım bana :D
-

direkt olarak bunları mı yapcan hocam. gitarpro ile istediğin sesi midiye çevirip atabilirim. master of puppetstan tut da moonlight sonataya kadar yolu var :)
-
MMB bunu yazdı

direkt olarak bunları mı yapcan hocam. gitarpro ile istediğin sesi midiye çevirip atabilirim. master of puppetstan tut da moonlight sonataya kadar yolu var :)
Evet hocam bu yukardaki notaları 3/4 do 1 re diye çevirebilir misin? Bizde bunu C#'a geçireceğiz.
Zira müzik bilgim
sol sol sol sol fa mi
sol sol sol sol fa mi
fa mi re do fa mi
şeklinde çaldığım flütte kaldı :D
renegadealien tarafından 01/Eki/14 00:05 tarihinde düzenlenmiştir -
koyduğunuz resime göre yazıyorum vuruşları.
Tam akbil : bir vuruş Sol , iki vuruş re
indirimli akbil : 1/4 vuruş sol , 3/4 vuruş do , bir vuruş fa
anladığım kadarıyla sadece sürey ihtiyaç var sizde. Çünkü direk nota gireceğiniz bir sistem yok. bu yazdığım notaların ince olanı var kalın olanı var sonuçta.
aceleyle yazdım heralde hata yoktur :)
-
SystemSounds.Beep.Play(FREKANS,MS); doğru mu?
1 saniyeliğine SOL ve DO çalması için (yarımşar)SystemSounds.Beep.Play(196,500);
SystemSounds.Beep.Play(130.8,500);
burakbet tarafından 01/Eki/14 01:30 tarihinde düzenlenmiştir
olsa olmaz mı?
bi üst oktavda olaması için de (azcık daha ince olsun diye)
392,500
261.6,500 -
akustikelektrik bunu yazdı
koyduğunuz resime göre yazıyorum vuruşları.
Tam akbil : bir vuruş Sol , iki vuruş re
indirimli akbil : 1/4 vuruş sol , 3/4 vuruş do , bir vuruş fa
anladığım kadarıyla sadece sürey ihtiyaç var sizde. Çünkü direk nota gireceğiniz bir sistem yok. bu yazdığım notaların ince olanı var kalın olanı var sonuçta.
aceleyle yazdım heralde hata yoktur :)
aktarımlı akbilide ben vereyim :D
bu biraz karışıktır üçlemeler (trioleler):D şimdi şöyle İkişerli Nota Birimi'nin, geçici olarak üçerli olmasıdır. Dörtlük Nota Birimi içinde Üçleme, üç tane sekizlik notadan oluşur; Nota biriminin süresi değişmeyeceği için, 2 Sekizlik notanın süresi içine 3 Sekizlik nota sığdırılarak okunur. Üçlemeyi oluşturan üç notanın kuyrukları, sekizlik çizgisiyle birleştirilir; Üçleme'nin altına veya üstüne 3 sayısı yazılır.Üçleme notalarından hiçbiri, ötekinden kısa ya da uzun okunmaz, birbirine eşit sürelerde okunur. Üçleme okunurken El vuruşları iki bölüt'e ayrılmaz. Bölütsüz veya üç bölüt'e ayrılarak vurulur.
hatta biraz daha açıklayıcı döküm hazırlayım dedim yarın sitedede konservatuvarda tutuğumuz ders notlarınıda burdan paylaşabilrim vaktim kalırsa :) birazda yüz yüze olmak lazım rene hocam hafif solfeje giriyor iş ne tür bip istediğini bir ağzınla mırıldansan direk kağıda dökerim yazarım çnk bazen arkadaşlarla metroda raydan çıkan ritmi bile dikte ederiz ordan kalma alışkanlık benimkisi sen istediğin bip sesini ağzınla bip diye mırıldan ses kaydına al at sana notasını yollayım istersen