MVC 2 Model 1 View
-
Selamlar Arkadaşlar
Yaptığım bi proje için yardımınıza ihtiyacım var.Mvc'de 2 farklı tabloyu tek gridde yani tek viewde göstermek istiyorum. MVC'de yeni olduğum için ayrıntılı anlatamıyorum.Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Tablo yapım şöyle

HomeController şu şekilde

Gridde şuan sadece HASTA1'deki alanlar var.Ben Hasta2 tablosundaki alanlarından bu gridde görünmesini istiyorum.

-
view'de iken, @model.Hasta2 dediginde o tablodaki bilesenlerede ulasabiliyor olman lazim ?
Ama benim tavsiyem yeni bir model kendin yarat. icerigine ona gore doldur, tam bilgiler ile yolla view'e ilerde daha rahat edersin.
(bugun yazmadigin kodlar yarin kicini tirmalar derdi verisoft'un sahibi onur bey)
undefined-01 tarafından 25/Mar/14 09:59 tarihinde düzenlenmiştir -
yaz bi viewmodel, map et ikisini gitsin.
yakışıklı bir mapper http://valueinjecter.codeplex.com/
yallız hacı projenin ayarını bilmiyorum da kod çok boktan, insan biraz abstraction felan yapar. controller'da db hit yapmışın.
nessaj tarafından 25/Mar/14 10:33 tarihinde düzenlenmiştir -
@rakkoc direk ulaşamıyorum hocam içeriye set etmem gerekiyor ama şöyle
Devexpress kullandığım için Grid Oluştururken modeli seçip HASTA1 Tablosunu seçiyorum mecbur olarak oda HASTA1'deki verileri getiriyor.
Grid içinde HASTA2 verilerinide gösterticem de nasıl mantığını çözemedim.
@nessajo devexpress'in b.kluğu hocam,devexpress ile çalıştığımdan devexpress'e bağlı kalmam gerekiyor hacım
select h.*,c.cinsiyet_ad,m.meslek_ad from HASTA1 h
INNER JOIN HASTA2 h2 on h.Hasta_id = h2.Hasta_id
LEFT OUTER JOIN CINSIYET c on c.cinsiyet_id = h2.cinsiyet_id
LEFT OUTER JOIN MESLEK m on m.meslek_id = h2.meslek_id
sql kodunu mvc'de kullanmam gerekiyor büyük ihtimal 2view falan uğraşılmaz gereken anahtar kelimeyi bulamadım.
saybirs tarafından 25/Mar/14 11:31 tarihinde düzenlenmiştir -
yeni bi model yarat
create new class newMode()
{
public string x1;
public string x2;
public string x3;
public string x4;
public string x5;
public string x6;
}var mode =db.hata1 yerine yeni modeli select ettir :
var model = db.hasta1.select(x=> new newMode(){x1=x.HastaAdi,x2=x.HastaSoyadi,x3=x.Hasta2.SskNo}).Where(y=> y.kil=yumak).toList();
viewdeki modelli de hasta1list yerine newModel liste'e cevirdin mi olur.
undefined-01 tarafından 25/Mar/14 12:15 tarihinde düzenlenmiştir