MVC De Membershipprovider'i Nasıl Override Edebilrim?
-
Merhaba arkadaşlar,
Kendimce asp.net mvc yi bitirdim (pluralsight ın mvc 3 eğitimini bitirdim) şimdi hem işe yarar bir şey yapmak ve kendimi geliştirmek için bir
websitesi yapıyorum. Üyelik yapsına baktığımda bir kaç şey var ancak benim kafamdaki üyelik yapısına göre çok yetersiz. Buna eklemeler
yapmak istiyorum, sonuçta bu yapı da bir db ye yazılıyor. Kendim bir class yazıp MembershipProvider i implement ettim ama ben mesela
username
password
... şeylerin dışında
ülke
gibi kavramları da eklemek istiyorum. sıfırdan bir şey tasarlayabilirim ama bu membershiplerin sanırım arkaplanı var. mesela metodu
autorize ile imzaladığında login durumuna falan bakıyor. O yüzden ben bu işlere hiç girmek istemiyorum.Aynen bu yapıyı kullanmak
istiyorum ancak kendime göre bir kaç field eklemem gerekiyor.
internetten araştırma yaptım ama adamlar farklı dller yazmışlar ve onu kullanmışlar ve gördüklerim mvc 2 içindi. ben mvc 3 için yapıyorum
bir şeyler. membership yapısı ne kadar değişti bilmiyorum. umarım problemimi anlatabilmişimdir.
kendim sıfırdan db tablolarını tasarlayıp da login olup olmuş mu ya da şifre 6 karakterden küçük mü gibi kontroller yapmak istemiyorum.
var olan yapıyı geliştirip kullanmamın imkanı nedir? bunla ilgili sağlam bir kaynak olursa güzel olur. iki tane ebook indirmiştim (pro asp.net
mvc framework) apress yayınevinin ve (asp.net mvc 4 in action)manning yayın evinin . ancak bu kitaplarda öyle detaylı bir şey bulamadım
bu konuyla ilgili
teşekkürler
-
Araman gereken keyword: "Custom Membership Provider"
Mesela burada bayağı detaylandırmış adamlar.
Kendine Custom bir Membership Provider yazarsan ilerde her projede çok ufak değişikliklerle kullanabilirsin, şahsen ben öyle yapıyorum.
-
sağolasın hocam cvp için. ben şunu bulmuştum http://www.codeproject.com/Articles/165159/Custom-Membership-Providers
ancak düşündüğüm şey çok farklıydı. daha önce web deneyimim olmadığı için bilmiyordum :) arkadaş şimdi söyle, projede otomatik oluşan db
örnekmiş. ben ise var olan o db yi ovveride edebileceğimi düşünüyordum. ama anladığım kadarıyla her şeyi kendim tasarlayacağım ve bunu default
provider ın yerine koyacağım. sanırm buna role ler de dahil... ne uğraştırıcı iş çıktı bu web yaa :)
-
Membership olayında en ufak bir değişiklik yapmak istiyorsan .NET içersindeki Membership Provider'ı override eden kendi custom class'ını yazman gerekiyor haliyle, ama bu bile çok güzel birşey çünkü istediğin gibi kullanabiliyorsun ayrıca esnetebiliyorsun sabit yapıyı, ve en önemlisi bir defa yazıp geliştire geliştire kullanıyorsun. Object Oriented'ın yararları saymakla bitmez.
Sana bir iyilik daha yapayım öyleyse çok fazla zaman kaybetmemen için sıradaki şarkı Microsoft'tan sana geliyor:
-
şarkı için sağolasın hocam :) adamlar döktürmüş valla ... gidiş yolunu buna göre kurarım ama yine de kendi providerimi yazmayı tercih ederim :)
gerçi zor bir şeyi yok sadece çok şey var uğraştıracak biraz ama kendime has bir şeyler yaparsam dediğin gibi ilerde kullanabilriim sürekli bu yapıyı.
teşekkürler ilgin için :)