MVC Sınıfa Erişim Sorunu
-
Merhaba hocalar, EF Code First ile çalışıyorum Yazi ve Kategori classlarım var bunlar boş değil hepsinin en az 30 kaydı var.
Controller'a şunları yazıp:
Yazi yazilar = new Yazi(); Kategori kategoriler = new Kategori();
yazilar veya kategoriler üstünden dbdeki kayıtlara erişmek istiyorum fakat null değer döndürüyor. İzlediğim yolmu yanlış yoksa başka bir şey mi var?
-
updurrahman
-
dostum classlarını da paylaşırmısın lütfen nasıl erişim yapmaya calışıyorsun bi bakalım
-
pm den team yolla hocam yardımcı olayım
-
hocam sınıfları yazdın da, db den hiç veri çekiyo musun ?
direk ; Yazi yazilar = new Yazi() deyip yazilar. diye veri çekmeye çalışıyo olabilir misin ?
db den nerde çekiyosun/nasıl çekiyosun hocam onlarıda bi göstertsene. -
MaviGozluDev bunu yazdı
direk ; Yazi yazilar = new Yazi() deyip yazilar. diye veri çekmeye çalışıyo olabilir misin ?
db den nerde çekiyosun/nasıl çekiyosun hocam onlarıda bi göstertsene.++++++1
-
model kullansan ?
-
MaviGozluDev bunu yazdı
db den nerde çekiyosun/nasıl çekiyosun hocam onlarıda bi göstertsene.hocam Yazi yazilar = new Yazi() dedikten sonra mesela var a = yazi.Baslik; dediğimde a boş değer alıyor. Db'den çekme dediğim bu normalde dbde baslik kolonunda 49 tane kayıt var.
classları paylaşayım
Yazi:public class Yazi { [Key, DatabaseGenerated(DatabaseGeneratedOption.Identity)] public int YaziID { get; set; } public DateTime Tarih { get; set; } [Required(ErrorMessage="Kategori seçilmesi zorunludur.")] public virtual int KategoriID_KategoriID { get; set; } [Required(ErrorMessage="Başlık boş bırakılamaz.")] [Column(TypeName = "nvarchar")] public string Baslik { get; set; } [Required(ErrorMessage="İçerik boş bırakılamaz")] [Column(TypeName="ntext")] [MaxLength] public string Icerik { get; set; } public string Yol { get; set; } }Kategori:
public class Kategori { [Key, DatabaseGenerated(DatabaseGeneratedOption.Identity)] public int KategoriID { get; set; } [Required] [Column(TypeName = "nvarchar")] public string KategoriAd { get; set; } public string Yol { get; set; } }public class Kategori
{
[Key, DatabaseGenerated(DatabaseGeneratedOption.Identity)]
public int KategoriID { get; set; }
[Required]
[Column(TypeName = "nvarchar")]
public string KategoriAd { get; set; }
public string Yol { get; set; }
}
-
hocam içinde bişey yok ki değer getirsin.
MaviGozluDev tarafından 04/Tem/14 11:33 tarihinde düzenlenmiştir
var a = yazi.Baslik diyosunda, "yazi" nın içi boş. db de "yazilar" ın içinde 49 kayıt varda, onlar hala db de.
sen db den bi değer çekip "yazi" ya atıcan onları ki ondan sonra "yazi.Baslik" dediğinde veri gelsin.
senin Yazi yazilar = new Yazi(); yazdığın şey kendi başına oluşmuş bi nesne, senin veritabanınla bi alakası yok.
modellerini oluştur , db den çektiklerini o modellere at ondan sonra kullan. -
MaviGozluDev bunu yazdı
var a = yazi.Baslik diyosunda, "yazi" nın içi boş. db de "yazilar" ın içinde 49 kayıt varda, onlar hala db de.
sen db den bi değer çekip "yazi" ya atıcan onları ki ondan sonra "yazi.Baslik" dediğinde veri gelsin.
senin Yazi yazilar = new Yazi(); yazdığın şey kendi başına oluşmuş bi nesne, senin veritabanınla bi alakası yok.
modellerini oluştur , db den çektiklerini o modellere at ondan sonra kullan.evet ben db den çekmiyormuşum, hallettim problemi teşekkürler
-
Lightsaber bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
modellerini oluştur , db den çektiklerini o modellere at ondan sonra kullan.evet ben db den çekmiyormuşum, hallettim problemi teşekkürler
estfrllh kolay gelsin.