MVC Tasarım Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    444
    444's avatar
    Erkek

Merhaba,

MVC ile proje geliştirmeye başladım ama görsel tasarım nasıl yapılıyor onu anlayamadım.

ASP Webforms'da sürükle bırak ile tasarımı kendimiz yapabiliyorduk ama MVC'de herşeyi kod yazarak yapıyoruz. İstediğim yere table oluşturup, içine combobox,textbox,button vs. eklemek için sürükle bırak ile yapamıyorum, bu yüzden HTML bilgiside bilmek gerekiyor.

HTML kullanmadan, görsel tasarım için acaba başka bir uygulamada yapıp (dreamweaver gibi), ordan kodları mı aktarmak gerekiyor ya da Hazır template tarzı şeyler mi kullanılıyor?

Görsel olarak çok güzel ASP.Net MVC ile yapılan siteler nasıl yapılıyor açıkçası merak etmekteyim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

nox...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

asp.net de sürükle bırak web tasarım mı var hocam? yani hiç html bilmeden sayfa tasarlıyabiliyoruz? eğer öyleyse c# a başlayım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

hocam html öğrenmen senin menfaatine olur, hazır html kodunu kullansan bile elbet bir yerde o koda razor ile müdahale etmen gerekecektir

bir de üstüne bootstrap çaktın mı yürür gidersin

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    Kizilgun bunu yazdı

asp.net de sürükle bırak web tasarım mı var hocam? yani hiç html bilmeden sayfa tasarlıyabiliyoruz? eğer öyleyse c# a başlayım

web forms da durum böyle sayılır ancak web forms giderek kan kaybediyor, kullananı azalıyor yani şahsi düşüncem web forms öğrenmek bir işe yaramaz şu saatten sonra

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    444
    444's avatar
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı

hocam html öğrenmen senin menfaatine olur, hazır html kodunu kullansan bile elbet bir yerde o koda razor ile müdahale etmen gerekecektir

bir de üstüne bootstrap çaktın mı yürür gidersin

Aynen hocam haklısın, html bilmek tabikide şart hemfikirim.

Acaba dedim ben mi bulamıyorum, adamlar webforms'a göre daha sistematik ve hız açısından geliştirmişler. Niye olan bir özelliği iptal ediyor, o kısmı anlayamamıştım ;)

Kitabı aldım, okuyorum ama görsel videolar daha etkili oluyor sanki öğrenme aşamasında.

nox...!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

html css bilmeden web tasarımı nasıl yapıyorsun hocam ?

Onu geçtim, c# bilmeden webforms nasıl hallediyordun sürükle-bırak ile ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    444
    444's avatar
    Erkek

@CEO

hocam yanlış anladınız, onları bilmeden yapamazsın elbette. C# ile geliştiriyorum.

ben sadece webforms'taki gibi toolbox (button,textbox,vs.) kullanmadan tasarım yapıldığını söylemek istedim. sürükle bırak mantığını anlatmak istedim.

-----------------------------------------------------------------

Anlatmak istediğim olay; Webforms'ta sayfada design kısmına geçip, sayfanın istediğin noktasına, toolbox'tan sürükle bırak ile button,textbox vs. ekleyebiliyordun.

MVC'de ise bu yok, acaba ben mi bulamadım yoksa tamamen kod ile tasarım yapmaya mı yönlendiriyor. Onu sormak istemiştim.

444 tarafından 29/May/15 15:22 tarihinde düzenlenmiştir

nox...!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

@444

hocam MVC de htmlhelperlar var işini kolaylaştıran. yani sürükle bırak yerine mvc nin sana sunduğu bu helperları kullanabilirsin. Ya da salt html5 ile ulaşamayacağın görsel kalite yok bence. O yüzden html kafasını yakalaman lazım mvc de. 

Sana tavsiyem hazır template kullanarak her yeni öğrendiğin yapıda iyi hissedeceksin kendini. 

Ve son olarak bootstrap :) Mantığını öğrenirsen çok iyi şeyler yapabilirsin.

Şimdi sıra sende google a girip boostrap in ne olduğunu öğren gerisi kendiliğinden gelecektir kolay gelsin..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    444
    444's avatar
    Erkek

@rappermcs

hocam teşekkür ederim walla, kafamda yavaş yavaş bişeyler belirmeye başladı. 

bootstrap ile hazır template'lere göz gezdirmeye başladım, Hazır template'ler ile çalışıp biraz mantığı kavramam gerekiyor herhalde.

nox...!
Toplam Hit: 1287 Toplam Mesaj: 9