MXM Nerde Bulunur Montaji Nerde Yapilir (Donanım Sorusu)
-
arkadaslar merhaba elimdeki asus m51se model diz üstünün ekran karti Ati HD 3470 (paylasimsiz) yani aynen asagida resmi görünen model;

ve ben bu karta cogu isimi görüyorum orta seviyede basarili bi DX10 performansi var ancak simdilerde özelliginden dolayi beni cok saran 8800GTX ekran karti modelini almayi düsünüyorum,
bu tür ekran karti tiplerine MXM modeller deniyor, laptoplarda ve bazi masaüstü pc lerde, bazi ekran kartlarinin icinde dahi bu kartlar yeni yeni kullanilmaya baslandi..slot yapilarini inceledim ayni, vidalama yerleri de ayni tek fark, 8800 GTX in uzunluk olarak 1.5 cm daha uzun olmasi. bu da laptop icinde ekran kartinin slot yuvasindan karsi tarafa ulan uzunlugunun 1.5 cm daha bos olmasi gerekli.. laptop icindeki konumlara göre hard disk yada cesitli bilesenler engel olabilir..
isinmanin sorun olacagini sanmiyorum cünkü laptop icersiinde hd3470 in üstündeki fan, zaten 8800GTX gibi laptop icin mobility üretilen bir karti calisma sicakliginda tutmaya yetecegini düsünüyorum ama yaniliyor da olabilirim..
bu durumda hd3470 ile ayni MXM modülü boyutlarda olan 8600 M GT, 9500 M GS de kullanilabilir ki m51sn modelinde 9500M GS kullanilmakta..
servisi arayip sormam bisey degistirir mi bilmiyorum ama asusa maille ulastigimda aldigim cevap hep ayni.. "servisimizde boyle bir upgrade yapmamaktayiz" koca asus servis yapmayacakta kim yapacak bilmiyorum!yada degisim yapan bi yer bulmak lazim.. bilen olursa onu ögrenmek istiyorum zaten..bu ürünü nerden alip nerde montajini saglayabilirim, yardimci olan arkadaslar olursa cok sevinirim.. -
arkdaslar durum biraz acilde yokmu bu olayin nerelerde yapildigini, detaylarini bilen bir mürid..
bakin bu resimde laptop ana karti üzerinde ram - hardisk - islemci ve MXM slot ve ekran kartini görebiliyoruz..
bunlarda diger MXM ekran kartlari arkadaslar nerde bulurumm cok acil..
-
arkadaslar acil yardim.. bilen olursa cevap verirseniz sevinirim...
-
o dediğin 8800m GTX in fiyatı 1000 dolar :| aklıma notbuk estiğinde fokusa gitmiştim ben bu notbuğu alır 2 sene sonra 8800 gtx istesem deiştirirmisin demiştim o dabana fiyatını sölemişti donup kalmıştım bide taksan o kartı 3 yollu soğutman gerekecek unutma buun !
-
doru diyosun tahmin etmistim.. 8800 GTX olmasi sart da degil 8600 GT de olabilir..
hd 3470 den daha ii herhangi bi kart olabilir.. karti nerden alirim? bu islemi nerde yaparim bilsem yeter..
Toplam Hit: 3554 Toplam Mesaj: 5