MYO Sınavsız Geçiş
-
Merhaba müritler.
Endüstri meslek lisesi, bilişim bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bugün rehberlik hocamız yeni sınav sistemi, sınavsız geçiş ve mtok gibi konular hakkında bizi bilgilendirmek için dersimize girdi.
Ben de bir zamandır sınavsız geçiş hakkımı kullanıp dgs ile bir üniversiteye yerleşmeyi düşünüyorum.
Fakat bugün rehberlik hocamız Marmara MYO gibi yüksek puan isteyen yerlere giremeyeceğimizi, sebebinin de sınavsız geçiş sisteminin en son eml'ine hak tanıdığından bahsetti.
Gerçekten böyle yerlere girme şansımı merak ediyorum ben de. Ayrıca sistem diploma başarı puanına da bakıyor. Ortalamalarımı yazacak olursam;
9. Sınıf - 52
10. Sınıf - 76
11. Sınıf - 78
şeklinde.
Hangi MYO'larına tercih yapabilirim veya Marmara MYO gibi yerlere girme şansım var mı her şeye rağmen ?
-
Konu dışı:
Ek tercihlerin açıklanma tarihi hakkında bilgisi olan var mı ? -
Hocam öncelikle anadolu mesleklere öncelik tanıyorlar genelde de doluyor senin yapman gereken notunu daha yüksek tutmak galiba fakat biraz zor girebilmen sanırım bizim arkadaşta giremedi istanbulda kardeşim de giremedi ama ümidini kaybetme derslerine çalışmaya devam et.
Herşeye rağmen girebilme şansın var gibi.
-
2 yılık isterse oxford niversitesi olsun sakın gitmeyin
boğaz köprüsünden kendinizi atın daha iyi -
anadolu teknik okudum myo ya gittim bitirdim.ama sana şöyle diyeyim direk pazarda limon sat myo okuma tam bir baş belası.adam gibi bi firmada gerçek bir tekniker olma olasılığın %10 civarı
-
herkes myo atıp işi oldu bittiye getiricem sanmış ama öyle değil.
bu saatten sonra fiziğiydi, kimyasıydı çalışıp bir bölümü kazanmak zor olduğundan ben dgs ile şansımı denemek istiyorum. bu yüzden myo'na gitmek istiyorum.
-
Hocam sen git 2 yıllığını oku DGS ile bir üniversiteye gidemesen bile 2 yıllık diploması da işini görür.Bu iş tamamen senin bilgi ve becerine kalmış bir durum.2 yıllık okuyup şu anda milletin gıptayla baktığı yerlerde çalışan arkadaşlarım var için rahat olsun sen sadece bilgini yüksek düzeyde tutmaya çalış gerisi kendiliğinden gelir.Ama tabi DGS'yide geçip mühendis olursan daha da güzel olur o şansını da zorlamanı tavsiye ederim.
-
sokoban bunu yazdı
Hocam sen git 2 yıllığını oku DGS ile bir üniversiteye gidemesen bile 2 yıllık diploması da işini görür.Bu iş tamamen senin bilgi ve becerine kalmış bir durum.2 yıllık okuyup şu anda milletin gıptayla baktığı yerlerde çalışan arkadaşlarım var için rahat olsun sen sadece bilgini yüksek düzeyde tutmaya çalış gerisi kendiliğinden gelir.Ama tabi DGS'yide geçip mühendis olursan daha da güzel olur o şansını da zorlamanı tavsiye ederim.
Aynen öyle. Makineden bir arkadaşım 2.5 milyarla işe başladı. Daha yeni mezun herif
Tek artısı çocuk gerçekten çizim programlarına hakimdi. Yani herşey kendini geliştirmene bakar