Mysql Bağlantı Problemi
-
Yazdığım programda uzaktaki bir MySql database'ine bağlanmak istiyorum.
Projeme Mysql bağlantı için gerekli olan "MySql.Data.dll" yi referans olarak gösterdim.
Bağlantı yapmak için aşağıdaki stringi kullanıyorum;
Server=myServerAddress;Database=myDataBase;Uid=myUsername;Pwd=myPassword;
Bağlanmaya çalıştığımda myServerAddress değilde kendi makinamın ipsini görerek şu hayatı veriyor.
Host 'makinamın o anki ipsi' is not allowed to connected this MySQL serverBirtürlü çözüm bulamadım.
-
mysql serverlar genellikle mssql serverlar gibi 3. parti yazılımlarla kullanılmadığı için farklı ip lerden erişim genellikle kısıtlanır.. sitenin bulunduğu hostun ip si falan izinlidir..
eğer sistem yöneticisiyle irtibata geçersen kendi ip adresin için izin verdirebilirsin ama ip adresin statik değilse her ip değiştiğinde adamın tekrar izinleri ayarlaması gerekir...
-
neron bunu yazdı:
-----------------------------
mysql serverlar genellikle mssql serverlar gibi 3. parti yazılımlarla kullanılmadığı için farklı ip lerden erişim genellikle kısıtlanır.. sitenin bulunduğu hostun ip si falan izinlidir..
eğer sistem yöneticisiyle irtibata geçersen kendi ip adresin için izin verdirebilirsin ama ip adresin statik değilse her ip değiştiğinde adamın tekrar izinleri ayarlaması gerekir...
-----------------------------Eyvallah hocam sorun o şekildeymiş. cPanel kullandığım için kendim izin verdim. Ayrıca tüm iplerede izin verilebiliyormuş.