Mysql Bağlantı Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Yazdığım programda uzaktaki bir MySql database'ine bağlanmak istiyorum.
    Projeme Mysql bağlantı için gerekli olan "MySql.Data.dll" yi referans olarak gösterdim.
    Bağlantı yapmak için aşağıdaki stringi kullanıyorum;
    Server=myServerAddress;Database=myDataBase;Uid=myUsername;Pwd=myPassword;
    Bağlanmaya çalıştığımda myServerAddress değilde kendi makinamın ipsini görerek şu hayatı veriyor.
    Host 'makinamın o anki ipsi' is not allowed to connected this MySQL server

Birtürlü çözüm bulamadım.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neron
    neron's avatar
    Erkek

mysql serverlar genellikle mssql serverlar gibi 3. parti yazılımlarla kullanılmadığı için farklı ip lerden erişim genellikle kısıtlanır.. sitenin bulunduğu hostun ip si falan izinlidir..

eğer sistem yöneticisiyle irtibata geçersen kendi ip adresin için izin verdirebilirsin ama ip adresin statik değilse her ip değiştiğinde adamın tekrar izinleri ayarlaması gerekir...

No Pasaran...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

neron bunu yazdı:
    -----------------------------

mysql serverlar genellikle mssql serverlar gibi 3. parti yazılımlarla kullanılmadığı için farklı ip lerden erişim genellikle kısıtlanır.. sitenin bulunduğu hostun ip si falan izinlidir..

eğer sistem yöneticisiyle irtibata geçersen kendi ip adresin için izin verdirebilirsin ama ip adresin statik değilse her ip değiştiğinde adamın tekrar izinleri ayarlaması gerekir...

-----------------------------

Eyvallah hocam sorun o şekildeymiş. cPanel kullandığım için kendim izin verdim. Ayrıca tüm iplerede izin verilebiliyormuş.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 1695 Toplam Mesaj: 3