Mysql Çoklu Sorgu ?
-
Aynı tabloda farklı sütunların sayısını almak istiyorum, mesela aynı meslekten kaç tane var, fakat sadece ilk sorgu çalışıyor alttaki sorgular çalışmıyor, google da aradım fakat bulamadım, nasıl yapabilirim.
Benim yaptığım
$degiskenbir=mysql_num_rows(mysql_query("select * from kullanici where meslek")); // burada sayıyı alıyor
$degiskeniki=mysql_num_rows(mysql_query("select * from kullanici where sehir")); // burada sayı almıyor. -
Uzun zamandır mysql le işim olmuyor ama yanılmıyorsam söyle olacak.
//--haa pardon isimleri eklemeyi unutmuşum.
$sorgu = ' SELECT COUNT(meslek),meslek,COUNT(sehir),sehir FROM tablo.adi GROUP BY meslek,sehir ';
$sonuc = mysql_query($sorgu);Ekrana basarken
mysql_fetch_array( ) kullanıcaksın yada öyle bir şeydi hatırlamıyorum. Tüm yoğunluğum django üzerinde karıştırmıyorumdur umarım.
Fuzulli tarafından 11/Oca/14 15:31 tarihinde düzenlenmiştir
Bir de mysql_( ) fonksiyonları artık destek görmüyor onun yerine PDO öğren 30dk 'da öğrenirsin çok basit bir şeydir.
-Sorgu da COUNT( ) fonksiyonu kullanırsan daha performanslı çalışır. -
PDO ya geçmek istiyorum ama ben hep geriden geliyorum, pdo ile birlikte framework te kullanmak istiyorum ama php yi iyice oturtmam lazım, sonrasında geçeceğim insallah.
-
Dostum PDO öğrenmen nesne yönelim programlamayı daha iyi anlamana yarar. Örğ;
$db = new PDO();
$sorgu = $db->query( ' SELECT COUNT(meslek),meslek,COUNT(sehir),sehir FROM tablo.adi GROUP BY meslek,sehir ' )->fetchALL( PDO :: FETCH_OBJ );
Çok kolay ve seni bir çok dertten kurtarıyor.
Sonrası bildiğin foreach
Foreach($sorgu as $yaz){
echo $yaz -> meslek . ' - ' . $yaz -> sehir;
}
Diye gider vakit kaybetme.