Mysql Kurulum
-
beyler Windows7 üzerine mysql5x kurdum, denenem gereken bir muhasebe proğramı var. sonra servisleri başlatıp durdurmak için xampp uygulaması varmış ilk defa duydum kurdum. orada mysqli seçip başlatmak isteyince başlatmıyor kurcalarken, local mysql servisini durdurup denedim çalışıtı. bunun ikisi (mysqlserver ile xampp) çakşıyor sanırım bu nasıl kullanılıyor. xampp nin sql servisimi çalıcak local mysqlserver servisimi. umarım anlatabilmişimdir. :)
-
Bildiğim kadarıyls xampı kurunca ayrıyetten mysql serveri kurmana gerek yok.Ben php calıstırırken sadece wampı indiriyordum.
-
xampp zaten kendi icerisinde mysql'i barındırıyor. local'deki servisi durdurup tekrar xampp'i calıstırdıgında sorun ortadan kalktıysa, local'dekini silsen de olur.
-
kurmak istediğin muhasebe programı LOGO mu ?
-
Proğram kurulumunu tamamladım, Sorunsuz ama şuanda mysql server down durumda o sonradan yüklediğim xamp muhabbetinin servisi çalşıyor. kurarken ayrıyetten mysql 5x kurmaya gerek yok mudur yani. ? xamp kurulurken mysql kuruyor doğru ama manuel kurduğumuz mysql ile aynımı?
proğram logo değil tekir muhasebe proğramı.
-
Andrei bunu yazdı
xampp zaten kendi icerisinde mysql'i barındırıyor. local'deki servisi durdurup tekrar xampp'i calıstırdıgında sorun ortadan kalktıysa, local'dekini silsen de olur.
servera konsoldan ulaşmak istediğimzde ne yapcaz peki. diyelim lazım oldu veri tabanında işimiz var. browserdan değilde arayüzden girmek istedğimizde eğer mysql ayrıyeten kurulu değilse giremeyiz. sanırım öyle yinede şimdi ayrı bi makinada test edeceğim