folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Mysql Sorgu İçerisinde If, Else Kullanımı?

Mysql Sorgu İçerisinde If, Else Kullanımı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Mysql'e if ve else içeren sorgu göndermem gerekiyor. Daha önce mssql e oracle de gönderdim. Bu destek mysql'dede varmış araştırdım ancak örneklerdeki sorgular dahi bir türlü çalışmadı sürekli aşağıdaki hayatı aldım. Sorgu: SELECT * FROM application a IF(a.ApplicationTypeRef = 1) THEN select * from workshop; ELSE IF(a.ApplicationTypeRef = 1) THEN select * from expertise; ELSE IF(a.ApplicationTypeRef = 1) THEN select * from expertise; END IF; Hata: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'IF(a.ApplicationTypeRef = 1) THEN select * from workshop' at line 2

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

procedure yazıp selectle çektiğin değeri procedure'e göndertip orada ifleyebilirsin

örnek :

DELIMITER $$

DROP PROCEDURE IF EXISTS `test`.`deneme` $$

CREATE DEFINER = `root`@`localhost` PROCEDURE `test`.`deneme` (in a int,in b int)

BEGIN

case a

when 1 then INSERT INTO test.aaa VALUES ('NULL','gaagagag');

when 2 then delete from test.bbb where id >0 ;

else select 'hata islem turu belirtmediniz';

end case;

END $$

DELIMITER ; 

call deneme(1,1)

daha kısa yollarıda olabilir tabi ama ben böyle çözmüştüm lazım olduğunda :)

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

procedure yazıp selectle çektiğin değeri procedure'e göndertip orada ifleyebilirsin

örnek :

DELIMITER $$

CREATE DEFINER = `root`@`localhost` PROCEDURE `test`.`deneme` (in a int,in b int)

BEGIN

case a

end case;

END $$

DELIMITER ; 

call deneme(1,1)

eyvallah ama store procedure işine girmek istemiyorum, çünkü zaten sıkıntılı bir proje sürekli müdehale gerekiyor ve ne varsa kodda olsun diye düşünüyorum.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

TeRRoR bunu yazdı:
    sokoban bunu yazdı:

örnek :

DELIMITER $$

BEGIN

case a

end case;

END $$

DELIMITER ; 

call deneme(1,1)

eyvallah ama store procedure işine girmek istemiyorum, çünkü zaten sıkıntılı bir proje sürekli müdehale gerekiyor ve ne varsa kodda olsun diye düşünüyorum.

sen yazınca benimde kafamı kurcaladı hacı eğer daha kısa bi yolunu bulursam yazıcam :D araştırmalarım sürüyor.

.
Toplam Hit: 2409 Toplam Mesaj: 4